До Великден остават броени дни – ако вече се чудите как да приготвите агнешкото, така че да е наистина крехко и да се топи в устата, ви предлагаме една изключителна марината, която освен нежност, ще придаде и много аромат на месото.
Необходими са ви соев сос, мед, горчица, бяло вино, чесън и подправки – черен пипер, червен пипер, мащерка, джоджен, по желание нарязан лук, зелени подправки.
В зависимост от това как ще печете агнешкото го разделете на подходящи парчета. Можете да го сварите предварително – така ще премахнете част от специфичния аромат и мазнината му.
Добър вариант е и да го приготвите в глинен гювеч – на ниски градуси за дълго време. Така гарантирано ще получите крехко и ароматно ястие.
Накиснете месото в смес от соев сос, мед, горчица, смачкан чесън, подправки. Оваляйте го добре в получената паста и залейте обилно с бяло вино. Поставете така накиснатото месо в затворена кутия или тенджера. Оставете да престои максимално дълго – колкото повече, толкова по-добре.
След това пригответе по предпочитан начин – за Великден традиционното агнешко се запича с ориз, зелен лук, спанак.
Добър апетит и весели и светли празници!