fbpx

Любимото пържено пиле на Джун

Дойде време за новата ни рецепта. И ще я направим Kikkoman по две!!! Че и отгоре!

Една от най-обичаните храни по цял свят е пържено пиле. Навсякъде се прави по различен начин и не, не е задължително да си го взимате от места, от които ви гледа възрастен човек с брада. Може да си го направите сами вкъщи и е адски лесно и бързо. Децата го обожават, така че може да бъде нещо, като награда за тях. Подходящо е за партита, чудно мезе, ако сте седнали да гледате мач, приложенията са безкрайни. Освен това е чудно и студено, така че ако направите по-голямо количество, не се притеснявайте.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПИЛЕТО

  • 700 г обезкостено пилешко филе с кожа, нарязано на 5-6 сантиметрови парченца (може да използвате филе или гърди, ако предпочитате, но бутчетата са далеч по-вкусни)

  • 50 мл Kikkoman соев сос

  • 50 мл саке (хубаво сухо бяло вино също ще свърши работа)

  • 2 скилидки чесън, настъргани на ситно или намачкани (моля, не ползвайте преса за чесън, ужасна е )

  • 20 г настърган пресен джинджифил

  • Щипка сол

  • 10 мл сусамово олио (ако нямате, не е проблем, но става по-вкусно с него)

Приготвяне

  • Разбъркайте продуктите за маринатата добре, смесете добре с пилето и мариновайте за 40-50 минути (не повече).

необходими продукти За панировката

  • 200 г картофено или царевично нишесте

  • 200 г брашно

  • Щипка сол

  • Малко черен пипер

Приготвяне

  • Това е МНОГО важно! Пилето става съвсем различно, когато използвате царевично или картофено нишесте. Става ОК, ако е само с брашно, но разликата е огромна.
  • Разбъркайте всичко, отцедете и подсушете пилето и оваляйте добре.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА Пърженето

  • 500 мл слънчогледово или рапично олио

Приготвяне

  • В голяма тенджера или тиган с ДЕБЕЛО дъно загрейте олиото до 170 градуса.
  • Изтръскайте пилето добре и пържете, като е важно да не слагате много парчета наведнъж, защото температурата пада и пилето ще поеме много олио и ще стане мазно.
  • Пържете за около 3-4  минути. Отцедете на кухненска хартия.
  • Сервирайте с KIKKOMAN PONZU сос, макар че подходящи са ВСИЧКИ сосове на KIKKOMAN.
  • Резен лимон или лайм също са прекрасна добавка!

Като гарнитура към пилето може да направите една много лесна картофена салата!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА гарнитурата

  • 1кг обелени картофи, нарязани на кубчета и сварени

  • 1 сварено яйце, нарязано на кубчета (ако ви мързи, може да го намачкате)

  • 100-150 г нарязана на полумесеци краставица

  • 100 г червен лук, нарязан на полумесеци на много тънко, леко осолен и изстискан внимателно

  • 50 г морков, нарязан на полумесеци на много тънко

  • 250 г майонеза (Направете си домашна, в руските магазини има прекрасна, има и други варианти на пазара, които са подходящи)

  • 50 мл Kikkoman соев сос

Приготвяне

  • Намачкайте внимателно картофите, като идеята не е да станат на пюре, а да са на парченца.
  • Смесете с всички други съставки и разбъркайте внимателно с дървена лъжица (на мен ми е по-вкусно така, но ако нямате използвайте, каквото имате).
  • Сложете в хладилник за около час, за да се смесят добре вкусовете!
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.