Дойде време за новата ни рецепта. И ще я направим Kikkoman по две!!! Че и отгоре!
Една от най-обичаните храни по цял свят е пържено пиле. Навсякъде се прави по различен начин и не, не е задължително да си го взимате от места, от които ви гледа възрастен човек с брада. Може да си го направите сами вкъщи и е адски лесно и бързо. Децата го обожават, така че може да бъде нещо, като награда за тях. Подходящо е за партита, чудно мезе, ако сте седнали да гледате мач, приложенията са безкрайни. Освен това е чудно и студено, така че ако направите по-голямо количество, не се притеснявайте.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПИЛЕТО
700 г обезкостено пилешко филе с кожа, нарязано на 5-6 сантиметрови парченца (може да използвате филе или гърди, ако предпочитате, но бутчетата са далеч по-вкусни)
50 мл Kikkoman соев сос
50 мл саке (хубаво сухо бяло вино също ще свърши работа)
2 скилидки чесън, настъргани на ситно или намачкани (моля, не ползвайте преса за чесън, ужасна е )
20 г настърган пресен джинджифил
Щипка сол
10 мл сусамово олио (ако нямате, не е проблем, но става по-вкусно с него)
Приготвяне
- Разбъркайте продуктите за маринатата добре, смесете добре с пилето и мариновайте за 40-50 минути (не повече).
необходими продукти За панировката
200 г картофено или царевично нишесте
200 г брашно
Щипка сол
Малко черен пипер
Приготвяне
- Това е МНОГО важно! Пилето става съвсем различно, когато използвате царевично или картофено нишесте. Става ОК, ако е само с брашно, но разликата е огромна.
- Разбъркайте всичко, отцедете и подсушете пилето и оваляйте добре.
Приготвяне
- В голяма тенджера или тиган с ДЕБЕЛО дъно загрейте олиото до 170 градуса.
- Изтръскайте пилето добре и пържете, като е важно да не слагате много парчета наведнъж, защото температурата пада и пилето ще поеме много олио и ще стане мазно.
- Пържете за около 3-4 минути. Отцедете на кухненска хартия.
- Сервирайте с KIKKOMAN PONZU сос, макар че подходящи са ВСИЧКИ сосове на KIKKOMAN.
- Резен лимон или лайм също са прекрасна добавка!
Като гарнитура към пилето може да направите една много лесна картофена салата!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА гарнитурата
1кг обелени картофи, нарязани на кубчета и сварени
1 сварено яйце, нарязано на кубчета (ако ви мързи, може да го намачкате)
100-150 г нарязана на полумесеци краставица
100 г червен лук, нарязан на полумесеци на много тънко, леко осолен и изстискан внимателно
50 г морков, нарязан на полумесеци на много тънко
250 г майонеза (Направете си домашна, в руските магазини има прекрасна, има и други варианти на пазара, които са подходящи)
50 мл Kikkoman соев сос
Приготвяне
- Намачкайте внимателно картофите, като идеята не е да станат на пюре, а да са на парченца.
- Смесете с всички други съставки и разбъркайте внимателно с дървена лъжица (на мен ми е по-вкусно така, но ако нямате използвайте, каквото имате).
- Сложете в хладилник за около час, за да се смесят добре вкусовете!