fbpx

Подготви се за лятото!

Леки ястия със сосове Kikkoman
Това да се чувстваш енергичен и изпълнен с жизненост не зависи само от многото спорт и упражненията. Хранителният режим е, всъщност, един от основните фактори за физическото ни благополучие. Всеки може да се възползва от намаляването на калориите от време на време, а ястията, които са с по-малко калории, не трябва да са по-леки и на вкус, стига да включвате правилните и ароматни съставки.

Вкусни хрупкави салати
Можете да намерите някои страхотно здравословни храни на рафтовете за зеленчуци в супермаркета. Да, особено през лятото. Писали сме и преди на тази тема, което може да си припомните в статиите Силата на лятото 1 и Силата на лятото 2. 🙂 Чушките, тиквичките, морковите, руколата и всички останали пресни продукти са с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати, но са богати на диетични фибри и допринасят за по-здрава имунна система. Те съдържат и много полезни за здравето фитохимикали, витамини и минерали, така че са идеалната основа за балансиран хранителен режим. Повечето зеленчуци имат най-голяма „растителна сила“, когато се консумират сурови или като салата. Просто комбинирайте микс от любимите си зеленчуци с домашно приготвен дресинг, подправен със соев сос Kikkoman по ваш избор.

Добри мазнини, по-малко въглехидрати
Не е здравословно да елиминирате всички мазнини и въглехидрати от дневното меню. Но си струва да си припомним няколко мъдри съвети. Уверете се, че използвате мазнини с добро качество. Някои от най-здравословните мазнини са зехтинът (екстра върджин), конопено масло и ленено масло. Кокосовото масло е добро за пържене, защото запазва своите положителни качества дори и при високи температури на готвене. С въглехидратите вашето физическо благополучие ще се възползва от подхода „по-малко е повече“. Бисквити и сладкиши, паста, пица и бял хляб осигуряват на много хора много повече въглехидрати, отколкото тялото им е в състояние да преработи. Има много вкусни алтернативи като коняк фибрите, известни и като юфка ширатаки. Те са направени от конджак юфка и съдържат практически нулеви въглехидрати и калории. Ширатаки юфка също е без глутен, така че е идеална за хора с непоносимост към глутен. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman Тамари без глутен е чудесен избор за подправка на ширатаки, например.

Ето и няколко предложения от нас:

Хрупкави зеленчуци на тиган

Kikkoman салата с манго и моркови

Сьомга Терияки с безглутенова гарнитура

Зелено смути

Салата с манго и пиле

Брускети с риба тон и авокадо

Халуми и леща с лимонов дресинг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *