Тази рецепта е страхотна за приготвяне в бързото ежедневие, с щипка ананас и с Териаки сос, ей така за разкош.
Продукти
⅓ чаша хлебни трохи
1 разбито яйце
2 супени лъжици сове сос Kikkoman®
1 килограм говеждо месо
¼ чаша счукан ананас, изцеден (по избор)
¼ чаша Kikkoman® Teriyaki сос
Приготвяне
Смесете хлебните трохи с яйцето и соевия сос в голяма купа и ги оставете за 5 минути.
Добавете говеждото и ананаса, разбъркайте докато се съчетаят напълно. Оформете малки кюфтета и ги подредете в тава, предваритлено покрита с фоли или хартия за печене. Напръскайте с мазнина.
Печете на фурна, на 190° за 12 до 15 минути или докато се приготвят кюфтета.
След като са готови, ги прехвърлете в голяма купа и изсипете сос Teriyaki. Полейте кюфтетата добре, така че да се покрият равномерно със соса.
One Response
очень вкусно