Дойде време за редовната ми рецепта в понеделник, а днес тя е за къри със скариди с Кикоман соев сос. Лесно и бързо, и вкусно. Да започваме:
Продутки за 4-6 порции
около 220 мл. нискомаслено прясно мляко/сметана
3 с.л. Ккиоман соев сос
1/2 с.л. настъргана лимонова кора
2 с.л. олио
2 ч.л. къри на прах
450 г скариди, обелени и почистени
3 стръка зелен лук, нарязан ситно
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
2\3 безсолни обелени и печени фъстъци
Начин на приготвяне
Смесваме млякото, соевия сос и лимоновата кора. Сипваме олиото в голя тиган и загряваме в него кърито около 2 минути. Добавяме скаридите, зеления лук и джинджифила, и сотираме 3 минути или докато скаридите порозовеят. Сипваме соевия сос и фъстъците. Готвим няколко минути, докато всички съставки се смесят добре.
Сервираме кърито топло, върху класически пържен ориз.
Предлагам ви за за комбинация една лека салата:
Азиатска нудъл салата