fbpx

METRO академия: кулинарното ателие на сезона, част 1

Събитията тази есен определено стартираха с пълна сила:) Всичко, което се организира от началото на септември и продължава, определено предизвиква интереса на столичани, а и не само. Такова едно събитие бе проведено тази събота в Метро Академията и под сурдинка – аз участвах доста дейно в подготовката 🙂 .

Та да ви разкажа за това специално за мен събитие.

ПОДГОТОВКАТА …

От Метро казаха, че искат да направят по-специално събитие по повод на дните на Азиатската кухня (20,09 – 3,10,12г.). Аз пък реших, че това е чудесен повод да обявя на всеослушание, че този блог вече е факт. Обадих се на Веселина Славчева (http://carving-bg.eu/), която познавам от други свои проекти и знам, че ако на някой някога му трябва да си аранжира масата по възможно най-прекрасния начин, то тя е човекът за тази работа. Весето е единственият сертифициран карвинг инструктор в България и то с тайландска диплома (карвингът е тайландско изкуство за декорация и скулптури от храна). Прие идеята много присърце и каза, че ще ако ще правим „нещо по-така”, най-добре да си поканим „истински японци” за демонстрациите.

Тиквите и дините на Веселина Славчева.

„ИСТИНСКИТЕ ЯПОНЦИ”….

Тя е Миако Ноте – пенсионирана начална учителка, която от 3 години вече живее в България и активно участва във всякакви мероприятия за популяризиране на японската култура. С нея избрахме менюто и продуктите. Нейната приятелка – г-жа Юзен Канеко е световно известна дизайнерка на кимона, която отменила няколко свои ангажимента, за да може да присъства на това събитие. Сърдечно благодаря за което Канеко-сан! Двете атрактивни и забавни японки, които се вживяха в ролята на готвачки, имаха интересната задача – да покажат как соевият сос, една универсална подправка, може да се използва съвсем успешно и в българската кухня. И трябва да призная, че рецептата им за Шопска салата със соев сос е забележителна. Вижте статията на Екатерина Мирчева за тази салата ето тук.

Следва продължение…

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.