Има рецепти, които търпят десетки варианти. Избирате си любими продукти, съобразявате дали и как се съчетават едни с други и готвите. Имам една приятелка, която е влюбена в соевия сос – дори и ястието да не включва соевият сос в готвенето, последният щрих, последното поръсване е запазено за Кикоман. В днешния случай кюфетата са картофени, а соевият сос присъства деликатно, но много официално в отделна купичка на масата. Хайде да ги направим!
Продукти за една тава – около 20-25 бр.
варени картофи
овесени ядки
червена и зелена чушка – предварително задушени
зелен лук
моркови – предварително задушени
маслини – 5-6 броя
2-3 ч.л. Кикоман соев сос в купичка при сервирането
сол, кориадндър на прах, черен пипер, магданоз
олио – около 1-2 с.л.
Подправете със съвсем малко сол, заради присъствието на соев сос.
Сваряваме карофите, когато изстинат напълно, ги намачкваме с вилица. Задушаваме в малко олио ситно нарязаните чушки и настъргания морков. Зеленият лук и магданозът нарязваме ситно. В една голяма тава сипваме картофите и прибавяме останалите продукти. Разбъркваме всичко с ръце, докато съставките се смесят. Оформяме кюфетата.
Печем ги във фурната върху хартия за печене на режим “вентилатор” при средна температура. Сервираме ги топли или студени, с купичка соев сос Кикоман.
Приятен апетит!
Използвайте рецептата за парти или за домашен обяд на вашата работа.