Едно приятно, безмесно ястие. Малко продукти, много вкус. А и готово изглежда свежо и съблазнително:)
Необходимите продукти:
1 пакет замразени броколи
4 с.л. масло
1 бр. ситно нарязан лук
1 скилидка чесън (пресована)
2 с.л. брашно
3/4 чаши пилешки бульон
3/4 чаши соевото мляко
1/2 ч.л. сол
Как да си приготвим?
Размразяваме и подсушаваме броколите. Подреждаме ги на дъното на подходяща по обем тава. След това разтопяваме 2 лъжици масло в тенджерка на средно слаб огън.
Добавяме лука и чесъна и задушаваме за около 5 минути. Слагаме брашното и разбъркаме. Постепенно изсипваме бульона и продължаваме да бъркаме, докато сместа е в готовност да заври. Прибавяме соево мляко и сол. Когато е готово, поливаме броколите, покриваме с фолио и оставяме да се пече за 20 минути на температура от 350 градуса.
В същото време разтопяваме останалите 2 лъжици масло на средна до ниска температура. Добаваме галетата и бъркаме 1-2 минути (докато покафенее). След изминалите 20 минути, махаме фолиото от тавата и равномерно заливаме броколите със сместа от масло и галета. Печем (като този път не покриваме тавата) до златист цвят.
И готово! Бързо, различно и апетитно!