fbpx

Красивата и могъща Фуджи

Сезонът на отпуските и слънчевите дни ни дава възможност за малко отдих от забързаното ежедневие. И тук изниква въпросът какво предпочитате вие – море, чист плаж и ярко слънце, или почивка в планината със свеж въздух и прохладни дни?

И тъй като и аз вече съм настроена ваканционно, се размечтах за почивка в някоя красива и вълшебна планина, а какво по-хубаво от това да помечтая за красивата и могъща планина на Япония –  Фуджи.

Фуджи, със своите 3776 метра, е най-високата японска планина. Не е изненада, че почти идеално оформеният вулкан е бил почитан като свещена планина и векове наред е вдъхновявал както  художници, така и много обикновени хора.

Може би знаете, че Фуджи е и действащ вулкан, който за последно изригва през 1708 г. Планината е разположена на границата на префектурите Яманаши и Шизуока и при ясно време може да бъде видяна от Токио и Йокохама. Друг начин да й се насладите е като вземете влака, който свързва Токио и Осака. Ако вземете скоростния влак (shinkansen) от Токио към Нагоя, Киото и Осака, най-добрата гледка, която можете да видите към планината, се явява около гара Шин-Фуджи. Планината е разположена от дясната страна по посока на движението на влака и може да бъде наблюдавана около 40-45 минути. Имайте предвид обаче, че облаците и намалената видимост често пречат на прекрасната гледка и можете да се чувствате щастливец/-ка, ако случите на добри атмосферни условия. По-добра видимост има по принцип през студените сезони, отколкото през лятото, както и рано сутрин и през късните часове на деня, отколкото през самия ден.

Ако искате да се насладите на Фуджи, като най-релаксиращото място с прекрасна природа наоколо, е хубаво да посетите местността „Петте езера на Фуджи” (Fujigoko), която се намира в северното подножие на планината, или пък да посетите Хаконе, намиращия се наблизо курорт с минерални извори.

Успях ли да ви накарам и вие да се размечтаете? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *