Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
25 минути
Калории
355 kcal
необходими продукти
8 кралски/тигрови скариди, почистени
4 с. л. Kikkoman Терияки марината
125 г моцарела
400 г цвекло, предварително сварено
2-3 с.л. бял балсамов оцет
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Измийте и подсушете скаридите. Полейте ги с 2 с.л. Kikkoman Терияки марината и ги оставете да се мариноват за 30 мин.
- Подсушете моцарелата и я нарежете на тънки филийки. Същото направете и със свареното цвекло.
- Нарязаните продукти подредете шахматно, като редувате моцарела и цвекло.
- Запържете за около 5 мин. скаридите в зехтина и след като отцедите от мазнината, ги подредете върху моцарела и цвекло.
- Пригответе дресинг от 2 с.л. Kikkoman Терияки марината, към която прибавете оцет, мед, зехтин и черен пипер на вкус. С дресинга залейте съдържанието на чинията.
- Гранирайте със свежи стръкове зелена салата и кресон.
Съвет: При сервиране не забравяйте да сложите бутилка Kikkoman Терияки марината на масата, като допълнителна подправка.