fbpx

Кралски скариди с цвекло и моцарела

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

25 минути

Калории

355 kcal

необходими продукти

  • 8 кралски/тигрови скариди, почистени

  • 4 с. л. Kikkoman Терияки марината

  • 125 г моцарела

  • 400 г цвекло, предварително сварено

  • 2-3 с.л. бял балсамов оцет

  • 1 с.л. мед

  • 1 с.л. зехтин

необходими продукти за гарниране

  • свежа зелена салата

  • стрък кресон

Приготвяне

  • Измийте и подсушете скаридите. Полейте ги с 2 с.л. Kikkoman Терияки марината и ги оставете да се мариноват за 30 мин.
  • Подсушете моцарелата и я нарежете на тънки филийки. Същото направете и със свареното цвекло.
  • Нарязаните продукти подредете шахматно, като редувате моцарела и цвекло.
  • Запържете за около 5 мин. скаридите в зехтина и след като отцедите от мазнината, ги подредете върху моцарела и цвекло.
  • Пригответе дресинг от 2 с.л. Kikkoman Терияки марината, към която прибавете оцет, мед, зехтин и черен пипер на вкус. С дресинга залейте съдържанието на чинията.
  • Гранирайте със свежи стръкове зелена салата и кресон.

Съвет: При сервиране не забравяйте да сложите бутилка Kikkoman Терияки марината на масата, като допълнителна подправка.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.