fbpx

Кралски скариди на тиган с чесън, портокалов сок и сладък соев сос

Необходими продукти (за 4 порции):

450 гр. големи, сурови и почистени скариди
3 с.л. сладък соев сос KIKKOMAN (или Териякиteriyaki
Mарина KIKKOMAN)
2 глави чесън, почистен
1 с.л. сусамово олио
1 с.л. фъстъчено олио
1 глава червен лук, нарязана на тънки ивици
1 зелена тиквичка,нарязана на кубчета
150 мл. портокалов сок
1 с.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:
1. Сложете скаридите в плитък съд. Разбъркайте соевия сос, чесъна и сусамовото олио и полейте обилно скаридите. Покрийте и оставете настрана за 1 час.
2. 3атоплете фъстъченото олио в уок или дълбок тиган, добавете лука и запържете около 10 мин. Добавете тиквичките и запържете за 5 мин., след това извадете зеленчуците от тигана.
3. Извадете скаридите от маринатата и ги запържете в тигана за 4-5 мин., докато порозовеят. Върнете обратно лука и тиквичките в тигана и полейте с маринатата.
4. Смесете портокаловия сок и царевичното брашно, изсипете ги в тигана и оставете да заври, като разбърквате често. Оставете да ври 1 мин. и сервирайте веднага.

Време за мариноване: 60 минути
Време за приготвяне: 30-40 минути
За порция: 820 KJ/ 196 Kcal

Хитрина: Използвайте соев сос вместо сол
Естествено приготвеният соев сос е добра алтернатива на солта. Соевият сос деликатно подчертава вкуса на всяка храна.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.