fbpx

Време е за авторски рецепти и награди!

Аз, Оиши-сан, за пореден път искам да ви покажа, че съм страстен почитател на соевия сос, дори и да не приготвям постоянно японска кухня.
Независимо дали става дума за мусака или за печено пилешко, та дори и за пилешка салата, соевият сос е МОЯТА подправка.
И тъй като приятелите ми от Kikkoman знаят това и неведнъж са ми предоставяли възможност да съм в тяхното обкръжение, когато организират различни семинари или представяния, те отново решиха, че трябва да поработим заедно.
Ето я и нашата поредна идея.

Играта ни отново е свързана с публикуването на рецепта, но този път няма да ви отнеме много време. Ето ги и стъпчиците:
Стъпка 1: Сподели на стената ми във Facebook пълния текст или линк от друго място* (може би към твоя блог например) на любимата си рецепта, в която използваш соев сос. А може и да споделиш като коментар под поста.

Стъпка 2: Изчакай до 01.08.2013, когато аз, Оиши-сан, ще ти пиша, дали твоята любима рецепта, вече е и моя любима:)
*В играта не е задължително да се постват само линкове или снимки и пр. материали от сайтовете на Kikkoman, т.е. не смятай, че те ограничаваме по някакъв начин.

Имам на разположение 5 комплекта награди, като един от тях може да дойде в твоята кухня! Комплектите съдържат новите салатни дресинги с марка Кikkoman и еко-чанта за пазар.

Затова е време да участваш, нали? 🙂

 

22 Responses

  1. Пиле по китайски:ПРОДУКТИ
    300 гр. пилешко филе
    1 голям морков
    1 глава лук
    1 чушка/червена/
    1 парче зеле
    4-5 скилидки чесън
    за марината;
    1 белтък
    1 с.л. царевично нишесте
    3 с.л. соев сос(може и уни сос)
    за соса:
    1 с.л. тъмен соев сос
    4 с.л. светъл соев сос
    1.с.л мед
    1.с.л кетчуп
    1 суп.лъж натурално нишесте
    1/2 ч,ч вода
    подправка за китайска храна
    нарязваме пилешкото филе на жулиени и го мариноваме в марината от посочените продукти за около половин час,през това време си нарязваме всички зеленчуци на ивички

    2. в тиган запържваме месото от двете страни ,изваждаме го в съд със капак,след това слагаме зелето и лука ,сотирваме за около 2 минути и изваждаме при месото,

    3. слагаме морковът и чушката и тях за 2 минути и също слагаме при месото и др зеленчуци

    4. накрая сотирваме тиквичката и чесъна ,след което вришаме обратно месото със другите зеленчуци обратно в тигана

    5. заливаме всичко това със соса ,разбъркваме за около 2 минути (то се сгъстява)добавяме щипка китайска подправка и махаме от котлона

  2. ИЗПРОБВАХ ЯСТИЕТО СТАНА СТРАХОТНО,ТЪЙ КАТО НЯМАХ КИТАЙСКА ПОДПРАВКА СЛОЖИХ КЪРИ И ЩИПКА ДЖИНДЖИФИЛ

  3. това е една много лесна но същевременно много вкусна рецепта Пиле Кунг Пао за приготвянето му са нужни -500гр пилешко месо половин ч.л. сол,половин ч.л. черен пипер,половин ч.л. джинжифил,1-2 суп.л соев сос 100гр.фастъци,няколко скилидки чесан според вкуса ви,50гр масло,2-3 суп.л нишесте ………..запържваме пилешкото месо в маслото добавяме солта,черния пипер джинжифила,нишестето разбъркваме и добавяме фастъците и чесана,след няколко мионути прибавяме и соевия сос и оставяме да къкри до готовност на месото добър апетит

  4. спагети с соев сос и бекон –1 пакет спагети,150-200гр бекон,5 скилидки чесан,4-5 суп.л. соев сос,1 глава лук,олио 50гр. сваряваме спагетите в подсолена вода с 1 суп.л. олио,Докато се варят изсипваме в тиган мазнината и запържваме нарязания на купчета бекон и ситно нарязания лук,след това добавяме готовите спагети прибавяме накълцания чесан и соевия сос разбъркваме и спагетите ни са готови

  5. Приготвяне на Свински уши на скара

    Хубаво почистените уши сварете в подсолена вода за около 45 минути или до пълна готовност.

    След това ги отцедете и ги нарежете на по-малки парчета или ленти.

    Разбийте соевия сос с лимоновия сок, пресования чесъни червен пипер. Всяко парченце намазвайте с тази смес с помощта на четка и ги изпечете върху загряна скара, барбекю или плоча, като най-апетитни стават на дървени въглища.

    Готовите свински уши слагайте в тенджера с капак и ги поръсвайте по желание с още малко соев сос.

  6. РИЗОТО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
    Продукти:

    1 ч.ч. ориз
    1/2 или 1 ч.ч. зеленчуци по избор
    1/2 ч.ч. пасирани домати
    2 с.л. зехтин
    20 гр. кр. масло
    2 с.л. заквасена или готварска сметана
    1 малка глава стар лук,може и праз
    2 скил. чесън или 2 стръка пресен
    20гр. соев сос
    сол,подправки на вкус

    Оризът се изплаква под течаща вода да му се отдели брашното.
    Лукът и чесънът се нарязват на ситно,останалите зеленчуци -както ви харесва.
    В дълбок тиган загрявате зехтина и маслото,и в тях задушавате лука и чесъна.
    Следват зеленчуците,да се позапържат и те,независимо дали са сурови или замразени.
    Добавяте ориза,пържи се,докато стане прозрачен.
    Прибавяте пасираните домати,горещ зеленчуков ,месен бульон или гореща вода-3 ч.ч.Посолявате и оставяте да къкри на слаб огън под капак,като периодично разбърквате.
    Когато оризът поеме 3/4 от водата,добавяте сметаната соевият сос, бъркате още 1-2 минути,прибавяте подправките,които ви харесват и оттегляте съда от котлона.
    Веднага сервирате,преди оризът да е попил всичката течност.

    ПС
    Снимката може да се види в профила ми във фейсбук

  7. Пилешки бутчета с гъби и картофи в плик Продукти за 6 порции

    6 пилешки бутчета
    250 гр. едри печурки
    500 гр. картофи
    60 гр. масло
    1 с.л. олио
    сол
    черен пипер
    червен пипер
    вегета
    чубрица
    соев сос Бутчетата се намазват със соев сос, червен и черен пипер. Гъбите и картофите се почистват, измиват и нарязват на едро. Всички продукти и подправки се слагат в плик за печене. Пликът се завързва и се разтръсква добре. Пече се около 1 час на 220 °C.

  8. Салата с китайско зеле, риба тон и соев сос kikkoman Recipe

    Публикувано на : 09/27/2012

    Необходими продукти
    400 грама китайско зеле
    1 консерва царевица около 250 грама когато се отцеди
    1 консерва риба тон
    150 грама горчична майонеза
    1 ч.л. японски соев сос Kikkoman
    3 с.л. мариновани гъби
    сол
    Приготвяне
    Китайското зеле и маринованите гъби се нарязават на ситно, осоляват се леко.
    Царевицата и рабата тон се отцеждат добре.
    Всички продукти се смесват добре и салатата се оставя да престои в хладилник около 1 час.

  9. Пилешки пържоли на скара подправени с много соев сос и тиквички на скара за гарнитура любима лятна вечеря на цялото семейство.

  10. Свинско със сладко-кисел сос
    свинско месо – 500 г
    вино – 2 с.л. оризово
    яйце – 1 голямо и разбито
    нишесте – 6 с.л. царевично
    лук – 3 стръка зелен
    бамбук – 100 г консервирани бамбукови връхчета
    чушки – 1 зелена
    кашу – 50 г, по желание
    сол – 1/2 ч.л. морска
    чесън – 2 скилидки, ситно нарязани
    захар – 2 с.л. кафява, за соса
    олио – 1 с.л., или зехтин, за соса
    оцет – 3 с.л. балсамов, за соса
    нишесте – 1 ч.л., за соса
    сол – на вкус, за соса
    Нарежете свинското на късове. Разбийте яйцето добре и прибавете солта и виното. Оваляйте парченцата месо в тази смес, а след това в нишестето. Изпържете свинското в силно загрята мазнина за около 4-5 минути, докато образуват златиста коричка.

    Извадете месото и го оставете да се отцеди. Излейте от тигана по-голямата част от мазнината така, че да останат коло 2 с.л. олио. Добавете и задушете нарязания лук, зелен пипер, чесъна, кашуто и бамбуковите връхчета. Оставете да се пържи около 3 минути, добавете месото и разбъркайте.
    За да приготвите сладко-киселия сос, смесете всички съставки и ги сложете да се сгорещят на котлона за 3-4 мин, като разбърквате непрекъснато. С готовия сос залейте свинското и го задушавайте на котлона за още няколко минути.

  11. Пиле с гъби и зеленчуци на фурна
    500г пилешки гърди
    1буркан консервирани печурки
    2глави лук
    1-2 патладжана
    1п.замразен зеленчуков микс.
    Соев сос,сол и др.подправки по желание
    Месото се нарязва на кубчета и се поставя в единия край на тавата.В другия се поставя наряания лук и замразенитв зеленчуци.Поставя се във фурната (около 200градуса)за около 15 мин.След това се разбърква и се смесва всичко..Добавя се патладжана,гъбите и солта.Добавя се соев сос на вкус.Пече се още около 20 мин.

  12. Сьомга в сметанов сос на тиган
    4 филета от сьомга
    соев сос на вкус
    1 кофичка заквасена сметана

    В тиган сезагряватс бъркане соевия сос със сметаната,после се слагат филетата за 5 мин от всяка страна и яденето е готово ! Поръсва се с черен пипер,гарнитура от картофи във всякакви варианти е особено подходяща.

  13. Мусака с патладжани и кайма
    Продукти
    Патладжан , картофи , кайма , тиквичка , лук , домат , подправки и соев сос .
    За заливката -прясно мляко , брашно , яйца , краве масло
    Нарязваме патладжана на кръгчета , поръсваме го с малко сол и го оставяме така за 15-20 мин. след това го нареждаме в тавичка върху хартия за печене и го изпичаме.
    През това време в тенджера с вряща вода бланшираме за 10 мин няколко картофа нарязани на шайби .
    В друга тенджера нарязваме една тиквичка , каймата и главичка лук . Подправяме със соев сос , черен пипер и малко червен пипер .
    След това започваме да редим мусаката
    ред патладжан , кайма , картофи , ред домати нарязани на шайба и така докато се свършат продуктите .
    Заливката правим по следният начин – разтопяваме маслото и в него запържваме 3 лъжици брашно . При непрекъснато разбъркване добавяме прясното мляко . След като е готово сваляме от котлона да се охлади и добавяме едно по едно две яйца .
    Заливаме мусаката , поръсваме с настърган пармезан и печем до готовност .
    Мусаката става изключително сочна и вкусна . Добър апетит:)

  14. Моята рецепта е простичка но страхотна!Печени свински уши на скара с много соев сос!Отваряте и студена бира и направо е супер!

  15. 1 кг . скариди 1 краве масло соев сос
    Скаридите се задушават с краве масло и се овкусяват със соев сос Бързо лесно и много вкусно

  16. Продукти:
    400 гр.пилешко филе
    400 гр.гъби
    1 гл. кромид лук
    2-3 скилидки чесън
    250 гр.готварска сметана
    200 – 300 гр.кашкавал
    соев сос,сол и черен пипер
    Нарязваме на ситно пилешко филе запържваме го в олио.След което го сваляме от огъня
    Запържваме главата лук и чесъна .Прибавяме предварително нарязаните на филийки гъби след това връщаме пилето и още малко задушаваме .Прибавяме сол,черен пипер и соев сос след което изсипваме в тавичка и запичаме във фурна.Прибавяме сметана и запичаме още малко .Малко преди да извадим нареждаме най отгоре нарязъните предварително на филийки сирена чедър,гауда,мюнстер и синьо сирене/а може да изберете и по ваш вкус/
    Добър апетит!

  17. Моята любима рецепта ссъс соев сос са Мариновани пилешки крилца .
    Продукти :
    2 кг пилешки крилца
    100 мл. соев сос
    черен пипер
    кимион
    риган
    червен пипер
    1 с.л. олио
    Крилцата се остават със всички подправки да престоят около час и се пекат под фолио на 220 гр за 1 час . , след което се маха фолиоти и се пекат още 30 мин.
    Приятен апетит.
    Да си оближеш пръсчетата 🙂

  18. Салата с бейби тиквички
    2 бейби тиквички
    1 маруля
    половин връзка зелен лук
    магданоз
    1 домат
    Тиквичките се нарязват на тънко с белачката за картофи. Овкусяват се със соев сос.
    В купа се слагат нарязаните маруля, лук, магданоз и домати, добавят се вече овкусените тиквички, малко сол, салатен зехтин и Voala салатата е готова. Идеална е за хора със стомашни проблеми!

  19. От мен много лесна и лятна рецепта със соев сос – Нарязвам тиквички на колелца или надлъжно , добавям малко сол, зехтин и много соев сос. Хубаво ги разбърквам и после ги пека на грил-скара. Стават със страхотен вкус. Опитайте!

  20. Пилешки хапки в соев сос
    Продукти:
    600-700гр.пилешко бон филе
    3/4к.ч. тъмен соев сос
    чер пипер
    щипка джинджифил
    мазнина

    Приготвяне:
    Измиваме пилешките бон филета и отцеждаме добре.Заливаме с 3/4ч.ч. тъмен соев сос.Поръсваме с чер пипер и щипка джинджифил.Оставяме в хладилник за 15-20мин.Загряваме мазнина в дълбок дебелостенен тиган.Изсипваме филетата в тигана и разбъркваме.Покриваме с капак и оставяме да се задушават до готовност.От време на време разбъркваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *