fbpx

Кюфтета от пиле и гъби

Бавно и славно се приближаваме към най-големите празници в годината – Коледа и Нова година. Днешната рецепта е достойна за празничното меню. Кюфтета от пиле и гъби, а неустоимият вкус оставете на Kikkoman соевия сос!

Продукти за 2 порции:

А.
150 г. смляно пилешко месо/или сварено и накъсано на дребно
100 г гъби шийтаке
3-4 стръка зелен лук
парче джинджифил
черен пипер, червен пипер по 1 щипка
салатно олио по желание
1/2 морков
1/2 връзка аспержи
2-3 чери домата
щипка сол
1/2 с.л. масло

В.
За соса
:soev-sos-normal
1/2 с.л. саке
сол
1/2 с.л. галета
1/2 яйце

С.
И още
:
1 с.л.   Kikkoman соев сос лайт
1/2 с.л. саке

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно гъбите, лука и джинджифила и ги смесваме с пилешкото месо и останалите съставки от група А. С ръце оформяме от сместа кюфтета.

Нагряваме олиото в тиган и ги изпържваме от двете страни. Сипваме в тигана съставките от В. Образуваме се сос, който покрива кюфтетата.

Нарязваме моркова и аспержите на ленти и ги сваряваме за кратко, изсушаваме ги и ги сотираме в маслото.  Посоляваме ги със сол и черен пипер. Сервираме ги като гарнитура.

Добър апетит!

А за добавка, какво ще кажете за един класически японски ориз? Ето го тук!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *