Бавно и славно се приближаваме към най-големите празници в годината – Коледа и Нова година. Днешната рецепта е достойна за празничното меню. Кюфтета от пиле и гъби, а неустоимият вкус оставете на Kikkoman соевия сос!
Продукти за 2 порции:
А.
150 г. смляно пилешко месо/или сварено и накъсано на дребно
100 г гъби шийтаке
3-4 стръка зелен лук
парче джинджифил
черен пипер, червен пипер по 1 щипка
салатно олио по желание
1/2 морков
1/2 връзка аспержи
2-3 чери домата
щипка сол
1/2 с.л. масло
В.
За соса:
1/2 с.л. саке
сол
1/2 с.л. галета
1/2 яйце
С.
И още:
1 с.л. Kikkoman соев сос лайт
1/2 с.л. саке
Начин на приготвяне
Нарязваме на дребно гъбите, лука и джинджифила и ги смесваме с пилешкото месо и останалите съставки от група А. С ръце оформяме от сместа кюфтета.
Нагряваме олиото в тиган и ги изпържваме от двете страни. Сипваме в тигана съставките от В. Образуваме се сос, който покрива кюфтетата.
Нарязваме моркова и аспержите на ленти и ги сваряваме за кратко, изсушаваме ги и ги сотираме в маслото. Посоляваме ги със сол и черен пипер. Сервираме ги като гарнитура.
Добър апетит!
А за добавка, какво ще кажете за един класически японски ориз? Ето го тук!