fbpx

Кюфтета от пиле и гъби

Бавно и славно се приближаваме към най-големите празници в годината – Коледа и Нова година. Днешната рецепта е достойна за празничното меню. Кюфтета от пиле и гъби, а неустоимият вкус оставете на Kikkoman соевия сос!

Продукти за 2 порции:

А.
150 г. смляно пилешко месо/или сварено и накъсано на дребно
100 г гъби шийтаке
3-4 стръка зелен лук
парче джинджифил
черен пипер, червен пипер по 1 щипка
салатно олио по желание
1/2 морков
1/2 връзка аспержи
2-3 чери домата
щипка сол
1/2 с.л. масло

В.
За соса
:soev-sos-normal
1/2 с.л. саке
сол
1/2 с.л. галета
1/2 яйце

С.
И още
:
1 с.л.   Kikkoman соев сос лайт
1/2 с.л. саке

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно гъбите, лука и джинджифила и ги смесваме с пилешкото месо и останалите съставки от група А. С ръце оформяме от сместа кюфтета.

Нагряваме олиото в тиган и ги изпържваме от двете страни. Сипваме в тигана съставките от В. Образуваме се сос, който покрива кюфтетата.

Нарязваме моркова и аспержите на ленти и ги сваряваме за кратко, изсушаваме ги и ги сотираме в маслото.  Посоляваме ги със сол и черен пипер. Сервираме ги като гарнитура.

Добър апетит!

А за добавка, какво ще кажете за един класически японски ориз? Ето го тук!

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.