fbpx

Пиле с Мед

Необходими продукти (за 4 порции):

8 пилешки крилца
4 корена от джинджифилsoev-sos-normal
3 с.л. соев сос Kikkoman
сока на 1 лимон
3 с.л. мед
3 скилидки чесън
1/2 с.л. чили на прах
2 с.л. неосолено кашу или фъстъци
1 резен ананас
2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешките крилца на 2 и отстранете долната част.
2. Смесете настъргания джинджифил със соевия сос, лимоновия сок, меда и чилито на прах. Вземете крилцата и ги поставете в подходяща тава.
3. Загрейте предварително фурната до 220 °С и запечете пилешкото за 30-40 мин., като обърнете и полеете крилцата със соса на 15-20-тата минута.
4. Запечете фъстъците или кашуто, докато покафенеят.
5. Нарежете ананаса на малки парченца и го добавете към пилето 5 минути преди края на печенето.
6. Сервирайте крилцата като ги украсите с пресен лук и фъстъци.

Време за приготвяне: 60 минути
За порция: 2137 KJ/ 510 Kcal

Хитрина: Декорация със соев сос
Изсипете 100 мл. соев сос, настърган джинджифил (около 4 см.) и 50 мл. саке в тиган, докато се получи сироп. Карамелизираните парченца джинджифил могат да представляват ефектна украса за вашите блюда.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.