Необходими продукти (за 4 порции):
8 пилешки крилца
4 корена от джинджифил
3 с.л. соев сос Kikkoman
сока на 1 лимон
3 с.л. мед
3 скилидки чесън
1/2 с.л. чили на прах
2 с.л. неосолено кашу или фъстъци
1 резен ананас
2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Разделете пилешките крилца на 2 и отстранете долната част.
2. Смесете настъргания джинджифил със соевия сос, лимоновия сок, меда и чилито на прах. Вземете крилцата и ги поставете в подходяща тава.
3. Загрейте предварително фурната до 220 °С и запечете пилешкото за 30-40 мин., като обърнете и полеете крилцата със соса на 15-20-тата минута.
4. Запечете фъстъците или кашуто, докато покафенеят.
5. Нарежете ананаса на малки парченца и го добавете към пилето 5 минути преди края на печенето.
6. Сервирайте крилцата като ги украсите с пресен лук и фъстъци.
Време за приготвяне: 60 минути
За порция: 2137 KJ/ 510 Kcal
Хитрина: Декорация със соев сос
Изсипете 100 мл. соев сос, настърган джинджифил (около 4 см.) и 50 мл. саке в тиган, докато се получи сироп. Карамелизираните парченца джинджифил могат да представляват ефектна украса за вашите блюда.