fbpx
kikkoman panko cheesecake

Kikkoman PANKO шоколадов чийзкейк (видео)

Също както японските хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO са фини, така и този десерт ще ви накара със сигурност да помолите и за второ парче. Шоколадовият Kikkoman PANKO чийзкейк се нарежда на едно от първите места в списъка ни с любими рецепти и благодарим на всички, които пожелахте да споделим рецептата. Очаквайте скоро и другите две PANKO изкушения! 🙂

Детайли

Порции

12 парчета

Време за подготовка

5 минути

Време за готвене

90 минути

Калории

1701 kJ / 406 kcal

Съставки за основата

Съставки за пълнежа

Съставки за заливката

Приготвяне

  • Основа: загрейте фурната до 180℃ и поставете разглабяща се форма за торта (Ø 28-30 см.), на дъното на която сте сложили хартия за готвене. Междувременно, разтопете маслото и го смесете с японските хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO, бадемите и захарта, след което изсипете сместа във формата за тортата и леко натиснете повърхността надолу. Печете за около 20 минути.
  • Пълнеж: в отделна купа смесете ваниловия крем, захарта и маслото. Добавете яйцата, крема сиренето, млякото и Kikkoman естествено ферментиралия соев сос с двете лъжици захар и разбъркайте с миксер на ниска степен. Отделете от получената смес 100 г, а останалата част разположете равномерно върху вече изпечената основа.
  • С отделената смес от 100 г смесете разтопения шоколад на водна баня. С помощта на супена лъжица направете мраморни шарки с шоколадовата смес в основната (подобно на шарките на кекса – слагате шоколадова смес в лъжицата, леко я изсипвате на равни разстояния в бялата смес и леко разбърквате).
  • Заливка: смесете бадемите и японските хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO и наръсете с получената смес върху чийзкейка. След това сложете във фурната и печете около 50 минути.
  • След като изпечете чийзкейка и го извадите от фурната, не го махайте от формата за торта. Оставете го да изстине за поне 2 часа. След това разглобете страницата на формата (пръстена) и оставете чийзкейкът да се охлади изцяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *