Мичеладата е мексиканска напитка, забъркана с бира, доматен сок, сок от лайм, подправки, различни сосове и чили чушки. Разбира се, съществуват десетки варианти на този коктейл, който не е сред най-популярните у нас, но днес ще ти представим нашия любим – Kikkoman мичелада.
Съставки за 2 дози
1 мексикански лагер
лют сос (табаско, чолула, чипотле или хабанеро)
1 лайм
уорчестър
унисос Маги*
300 мл доматен сок
стрък целина
* прочети повече за връзката между този сос, коктейла и популярността му в Мексико! 🙂
Приготвяне
- В 1-литрова кана слагате от сосовете на вкус, като няколко “пръски” или “капвания” са достатъчни.
- Добавяте сока от половин лайм и доматения сок.
- Сложете десетина средно големи бучки лед и долейте бирата.
- Сервира се веднага, като чашите са с осолени и с черен пипер ръбове, резен лайм и стръкче целина.