fbpx

Kikkoman лимитирана серия 2024

С нашето специално лимитирано издание 2024 г. и за пета поредна година Kikkoman предлага ексклузивна серия на специално проектирания ни дозатор. Соевият сос Kikkoman не само има добър вкус, но и прави истинско впечатление на масата в емблематичната си бутилка, проектирана от Kenji Ekuan през 1961 г.

Нашият естествено ферментирал соев сос Kikkoman се приготвя традиционно по стара рецепта само с четири съставки: вода, соя, сол и пшеница. Всички те са напълно естествени и гарантирано без ГМО. А в специалната ни серия всички съставки са от Европа:

100% от пшеницата на Kikkoman се отглежда в Германия

100% от соята на Kikkoman идва от Италия

Солта и водата на Kikkoman идват от Холандия и Германия

За първи път нашето специално лимитирано издание 2024 ще бъде приготвено от съставки, които се отглеждат или се предлагат изцяло на местно ниво в Европа. Като компания, искаме да допринесем към устойчивото развитие на марката ни. По този начин можем правим още една крачка в посока намаляване на емисиите на CO2, имайки предвид че транспортът на доставките ще е на по-малко разстояние. Регионалните съставки, идващи от сърцето на Европа, са и гарант за качество и отличен вкус.

Какво стои зад дизайна на нашата пета бутилка празничен диспенсър?

Символите за устойчивост и хармония. Дизайнът на бутилката на нашето специално лимитирано издание 2024 г. възприема мотиви от японската митология: цветът на слива (Ume) и японската белоочка ( Mejiro). Цветът на японската слива е традиционен японски символ на просперитет и дълголетие, а японската белоочка (Zosterops japonicus) е малка птица с красив мелодичен глас, търсеща вкусен сливов нектар.

Малката птичка обича сливовия цвят като никой друг вид птица. Тя лети усърдно от цвят на цвят, събира прашеца в перата си, разнася го наоколо и помага за опрашването на други сливови дървета. Това означава, че по-голямата част от полените достигат напълно безопасно крайната си цел Дърветата и птиците живеят в хармонична, устойчива симбиоза.

Сливовите дървета се считат за символ на късмета в Япония и затова са много популярни. Ние от Kikkoman искаме да помогнем за запазването на просперитета, включително природните ресурси, за бъдещите поколения.

Нашето специално видео прекрасно илюстрира как в природата всички живи същества работят ръка за ръка. Така, малката белоочка лети от една европейска страна в друга, сякаш пърха от едно сливово дърво на друго. Тя носи съставките от всяка страна, за да постигнем накрая перфектния и устойчив соев сос Kikkoman.

2 Responses

  1. Нямат ГМО, сосът е приготвен от соя,вода,сол,пшеница,Всички съставки са от Европа. Героите символизират цветът на японската слива и японска белоочка-малка птичка която лети от цвят на цвят и събира прашец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *