fbpx

Картофени топчета с или без телешки стек

Тази рецепта бих я разделила на две части, защото картофените топчета могат да бъдат самостоятелно ядене с някаква салата. Но ето я цялата, а вие я сгответе както пожелаете 🙂 Една рецепта за празник и делник, винаги, когато искате да приготвите нещо вкусно, нещо по-различно, нещо по японски стил.

Продукти:
600 г картофиteriyaki
1 жълтък
150 г брашно
7 с.л. Кикоман Терияки Марината
мускатово орехче – щипка1 яйце
60 г галета за паниране
6 с.л. олио
7 телешки стека
червен и черен пипер
1 с.л. семена синап
200 г сметана
2-3 с.л. сладка горчица
2 с.л. Кикоман соев сос

Приготвяне:
Сваряваме картофите около 20 минути. Смачкваме ги на пюре с вилица, жълтъка, брашното и подправките, 3 с.л. Кикоман Терияки сос и мускатовото орехче. Оформяме малки топчета колкото пинг-понг топки. Топим ги в soev-sos-normalразбитото яйце, след това в галетата и ги изпържваме в олиото докато придобият златиста коричка.

Смесваме 2 с.л. Кикоман Терияки соса, пипера и семената синап и в тази смес мариноваме стековете. После ги изпържваме в олио. Изваждаме ги и ги оставяме настрана. В същия тиган и олио добавяме сметаната, горчицата и кипваме. Сваляме от огъня соса, добавяме Кикоман соевия сос и пипер. Сервираме стековете с картофените топчета.
Да ви е вкусно, сладко и апетитно! Хапвайте с добра компания за по-добро храносмилане и чудесно настроение!

За любопитните споделям две салати, с които могат да “надградят” японското меню:

Яйчена салата с печурки
Салата “Дъга” с пикантен фъстъчен дресинг

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *