fbpx

Карфиол и късчета месо със сос

Карфиолът – този зимен зеленчук – влиза в продуктите на тази супер бърза и прекрасна рецепта за основно ястие. Kikkoman соевия сос, кърито и сакето вършат останалата част от магията. Да й се насладим! Става за делник или за празник, дори става за офисен обяд. Както я предпочитате 🙂 🙂

Продукти:
1/2 глава карфиолsoev-sos-normal
70 г много тънко нарязани ленти свинско месо

За соса:
1 с.л. саке
щипка сол
1/2 с.л. Kikkoman соев сос
1 ч.л. къри

Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички. Нарязваме месото на парчета, дълги по 2-3 см.

Наливаме в дълбок тиган 2/3 ч.ч. вода и я оставяме да заври. Сипваме карфиола и свинското месо във водата и ги варим 5 минути. Прибавяме съставките за соса и варим още 3 минути.  Сервираме с усмивка.

Какво да сервираме към нея още на масата:
Гъби крема по японски или
Зеленчуково суши във фунийка

 

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.