fbpx

Карфиол и късчета месо със сос

Карфиолът – този зимен зеленчук – влиза в продуктите на тази супер бърза и прекрасна рецепта за основно ястие. Kikkoman соевия сос, кърито и сакето вършат останалата част от магията. Да й се насладим! Става за делник или за празник, дори става за офисен обяд. Както я предпочитате 🙂 🙂

Продукти:
1/2 глава карфиолsoev-sos-normal
70 г много тънко нарязани ленти свинско месо

За соса:
1 с.л. саке
щипка сол
1/2 с.л. Kikkoman соев сос
1 ч.л. къри

Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички. Нарязваме месото на парчета, дълги по 2-3 см.

Наливаме в дълбок тиган 2/3 ч.ч. вода и я оставяме да заври. Сипваме карфиола и свинското месо във водата и ги варим 5 минути. Прибавяме съставките за соса и варим още 3 минути.  Сервираме с усмивка.

Какво да сервираме към нея още на масата:
Гъби крема по японски или
Зеленчуково суши във фунийка

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *