Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
60 минути
Калории
483 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
2 бр. лайм
4 с.л. Kikkoman безглутенов соев сос Тамари
2 скилидки чесън, пасирани
2 с.л. мед
4 бр. пилешки гърди
2 с.л. зехтин
200 г оризови нудли
свежа мента
½ кисела краставичка, нарязана на тънко
1 голям морков, нарязан на тънко
1 люта червена чушка без семки, нарязана на тънко
Приготвяне
- Първо пригответе сос, с който да мариновате пилешките гърди. В купа смесете сока от двата лайма, безглутеновия соев сос, чесъна и меда. Сложете вътре и пилешките гърди (можете да махнете или да запазите кожата) и хубаво ги намажете с получилия се сос. Оставете да се овкусява за минимум 15 минути.
- Загрейте зехтина в голям тиган, сложете пилешките гърди с кожата надолу (ако сте я запазили). Гответе на средна температура, докато месото получи светлокафяв загар. Обърнете от другата страна, намалете температурата и изсипете соса, в който сте овкусявали пилешкото месо. Покрийте тигана и гответе 10 минути. След това махнете капака и продължете готвенето за още 5 минути, докато пилето се сготви напълно, а сосът се редуцира и карамелизира.
- Докато пилешките гърди се готвят, сварете оризовите нудли по инструкциите на опаковката. Изсушете ги и ги поръсете със ситно нарязаната мента. Нарежете пилето на сравнително дебели парчета и го аранжирайте върху нудлите. Поръсете с предварително нарязаните кисела краставичка, морков, червена чушка и още мента.