fbpx

Какво да сготвим с гъби

Гъбите са отлична храна, богата на протеини. Те са едни от най-пълноценните зеленчуци, обичани от много национални кухни. Обичат ги и вегетарианците, защото са “тежка”, засищаща храна и по външен вид и консистенция и когато се сготвят, напомнят на месото. Трябва да споменем, че има диетични системи, които не ги препоръчват, защото гъбите растат на тъмно и влажно място и не носят в себе си енергията на слънцето. Каквото и да мислите за гъбите обаче, аз ги обожавам и ги готвя често в различни рецепти. Днес събрах за вас няколко любими мои рецепти с гъби. Вдъхновете се и вие!

Вегетариански бургер с печурки

Кикоман гъбена супа

Гъби в омлет със соев сос Кикоман

Японско ризото с гъби за вип гости

Гъби с кладница, просо, праз и Kikkoman уок сос

Умами хапки с гъби за парти

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *