fbpx

Как правилно да съхраняваме соевия сос

За да се насладим в пълна степен на перфектен вкус и аромат дълго време, е необходимо да сме наясно с някои прости препоръки как правилно да съхраняваме соевия си сос.

Важно е да не го държим нито на много висока температура, нито на много ниска – например в най-студените отделения на хладилника. Продължителното съхранение в хладилник е добро решение след като соевия сос е отворен преди повече от шест месеца, но ако го поставим веднага след отваряне там, където се поддържат най-ниски градуси, това ще накара соевия сос да изгуби част от аромата и вкусовите си свойства. Пряката слънчева топлина и светлина също не са препоръчителни.

Най-добре е да избегнете хладилника и да го приберете в шкаф на стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина, или на сенчесто място с постоянни градуси.

Имайте предвид, че специалната бутилка на соевия сос също естествено го предпазва и съхранява, както и процесът на естествена ферментация.

Вярваме, че вкусният соев сос няма да се задържи дълго в кухнята ви. За повече вдъхновение и свежи кулинарни идеи със соев сос предлагаме интересни рецепти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *