fbpx

Как правилно да съхраняваме соевия сос

За да се насладим в пълна степен на перфектен вкус и аромат дълго време, е необходимо да сме наясно с някои прости препоръки как правилно да съхраняваме соевия си сос.

Важно е да не го държим нито на много висока температура, нито на много ниска – например в най-студените отделения на хладилника. Продължителното съхранение в хладилник е добро решение след като соевия сос е отворен преди повече от шест месеца, но ако го поставим веднага след отваряне там, където се поддържат най-ниски градуси, това ще накара соевия сос да изгуби част от аромата и вкусовите си свойства. Пряката слънчева топлина и светлина също не са препоръчителни.

Най-добре е да избегнете хладилника и да го приберете в шкаф на стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина, или на сенчесто място с постоянни градуси.

Имайте предвид, че специалната бутилка на соевия сос също естествено го предпазва и съхранява, както и процесът на естествена ферментация.

Вярваме, че вкусният соев сос няма да се задържи дълго в кухнята ви. За повече вдъхновение и свежи кулинарни идеи със соев сос предлагаме интересни рецепти.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.