Днешната ми рецепта не е обикновено пиле, тя е много повече!Когато фурната свърши своята работа, пригответе се за експлозия на вкусове и цветове, а небцето ви ще заиграе на седмото небе. Запретваме ръкави поне до лактите и се захващаме с необикновеното японско пиле с лимон и Кикоман соев сос. Ще ви трябва 2 часа за мариноване на пилето и около 1 ч. и 30 минути за готвенето.Продуктите за 4 порции.
Продукти:
8 пилешки бутчета, обезкостени и без кожа
4 с.л. Кикоман соев сосhttp://
сокът на 1 лимон, заедно с вътрешността му
1 с.л. кристална захар
1 лук, нарязан на тънки полумесеци
2 счукани скилидки чесън
1 с.л. розмарин, много ситно нарязан
50 г галета
400 г картофи, обелени и нарязани на четвъртини
2 глави червен лук, обелени и нарязани на четвъртини
1 лимон, разрязан на две половинки
1 глава чесън, разрязана на две половинки
черен пипер, 2 с.л. зехтин
магданоз за декорация
8 пилешки бутчета, обезкостени и без кожа
4 с.л. Кикоман соев сосhttp://
сокът на 1 лимон, заедно с вътрешността му
1 с.л. кристална захар
1 лук, нарязан на тънки полумесеци
2 счукани скилидки чесън
1 с.л. розмарин, много ситно нарязан
50 г галета
400 г картофи, обелени и нарязани на четвъртини
2 глави червен лук, обелени и нарязани на четвъртини
1 лимон, разрязан на две половинки
1 глава чесън, разрязана на две половинки
черен пипер, 2 с.л. зехтин
магданоз за декорация
Начин на приготвяне:
Мариноваме пилето с Кикоман соевия сос, лимоновия сок и вътрешността на лимона и захарта. Оставяме месото да попие ароматите и течността за два часа.Запържваме лука и чесъна в малко зехтин за 3-4 минути, добавяме розмарина и галетата. Изцеждаме пилето от маринатата, като я запазваме за по-късно. Разтваряме бутчетата с остър нож и ги пълним с лука, чесъна, розмарина и галетата. Забождаме ги с шишче, за да не изпадне плънката. Нареждаме ги в голяма тава за печене.Сваряваме на пара картофите за 5 минути и ги изсипваме в тавата при пилето. Добавяме още: червения лук, разрязания на две лимон, чесъна и овкусяваме всичко с черен пипер. Поръсваме всичко със зехтин. Печем в нагрята фурна на 200 градуса, на режим “вентилатор” за около един час или повече. Пет минути преди яденето да е готово, го поръсваме с останалата галета и запичаме докато се получи златиста коричка.
Мариноваме пилето с Кикоман соевия сос, лимоновия сок и вътрешността на лимона и захарта. Оставяме месото да попие ароматите и течността за два часа.Запържваме лука и чесъна в малко зехтин за 3-4 минути, добавяме розмарина и галетата. Изцеждаме пилето от маринатата, като я запазваме за по-късно. Разтваряме бутчетата с остър нож и ги пълним с лука, чесъна, розмарина и галетата. Забождаме ги с шишче, за да не изпадне плънката. Нареждаме ги в голяма тава за печене.Сваряваме на пара картофите за 5 минути и ги изсипваме в тавата при пилето. Добавяме още: червения лук, разрязания на две лимон, чесъна и овкусяваме всичко с черен пипер. Поръсваме всичко със зехтин. Печем в нагрята фурна на 200 градуса, на режим “вентилатор” за около един час или повече. Пет минути преди яденето да е готово, го поръсваме с останалата галета и запичаме докато се получи златиста коричка.
Сервираме порциите, декорирани с клонче магданоз. Завършваме с поливането на ястието с няколко капки лимонов сок.
Приятен апетит! Добра компания! Вкусно похапване!За любопитните припомням едни супер японски хлебчета като добавка за пилето:Бързи хлебчета със соев сос