Днес ще готвим вкусни и лесни зеленчуци в плик, овкусени с японския Кикоман Терияки марината и сос, които можем да предложим на обяд или вечеря, за предястие или за гарнитура. Всичко зависи от апетита и желанията ви.
Продукти:
1 червена и 1 зелена чушка нарязана на едри парчета
1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
1 тиквичка, нарязана на дебели кръгове
10 бр. зелен фасул, нарязани на половина
1 ч.л. Кикоман Терияки марината сос
малко чесън на прах
2 с.л. сусамово олио
1 с.л. оризов оцет
Начин на приготвяне:
Нагряваме скарата. В голям буркан, като за туршия, сипваме Кикоман Терияки Марината соса, чесъна на прах, сусамовото олио и оризовия оцет. Сипваме вътре зеленчуците, разклащаме добре буркана в продължение на 1 минута и го оставяме настрана за 10 минути.
През това време нарязваме 4 големи и еднакви квадрати алуминиево фолио. Поставяме в средата на всеки лист по равно от зеленчуците и соса. Внимателно загъваме листата като малки пакетчета, затваряме добре краищата им. Печем ги на грил около 10 минути или в силно нагрята фурна.
Да ви е вкусно!
Предлагам тези цветни приятели да бъдат съчетани с Бистра японска супа и/или Ориенталско пиле.