fbpx

Японски такос с пиле

Такос е мексиканско ядене, но какво му пречи да стане и японско 🙂 Прекрасно, лесно и ефектно. Ключът към него е соса – комбинация от 3 елемента: Кикоман соев сос, мед и сусамово олио.

Продукти:

2 ч.ч. обезкостено печено и накъсано на парчета пилешко месо
10 питки тортили среден размер
1/2 ч.ч. Кикоман соев сос
1 ч.л. сусамово олиоsoev-sos-normal
10 flour tortillas medium size
2 с.л. мед
щипка сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:
В тиган загряваме олиото. Загряваме тортилите в микровълновата печка за 45 секунди и ги поддържаме топли. Слагаме във всяка питка по малко пиле и навиваме питката на руло, забождаме го с клечка за зъби. Слагаме всяка тортила в  тигана и пържим за около 2 минути от всяка страна.

Когато сме готови с всички питки, правим соса, като смесваме Кикоман соевия сос, сусамовото олио и меда.

Приятен апетит! Поканете си гости, весела компания, която обича вкусната храна, защото това ястие го заслужава!

Какво да прибавите към менюто? Предлагам ви още:

Панирани ядки и сушени плодове с Кикоман соев сос

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *