Такос е мексиканско ядене, но какво му пречи да стане и японско 🙂 Прекрасно, лесно и ефектно. Ключът към него е соса – комбинация от 3 елемента: Кикоман соев сос, мед и сусамово олио.
Продукти:
2 ч.ч. обезкостено печено и накъсано на парчета пилешко месо
10 питки тортили среден размер
1/2 ч.ч. Кикоман соев сос
1 ч.л. сусамово олио
10 flour tortillas medium size
2 с.л. мед
щипка сол
олио за пържене
Начин на приготвяне:
В тиган загряваме олиото. Загряваме тортилите в микровълновата печка за 45 секунди и ги поддържаме топли. Слагаме във всяка питка по малко пиле и навиваме питката на руло, забождаме го с клечка за зъби. Слагаме всяка тортила в тигана и пържим за около 2 минути от всяка страна.
Когато сме готови с всички питки, правим соса, като смесваме Кикоман соевия сос, сусамовото олио и меда.
Приятен апетит! Поканете си гости, весела компания, която обича вкусната храна, защото това ястие го заслужава!
Какво да прибавите към менюто? Предлагам ви още:
Панирани ядки и сушени плодове с Кикоман соев сос