fbpx

Японска кулинарна вечер с Дарин Стойков

k1

Снощи, 18 юни, в японския ресторант “Хамачи” в кв. “Лозенец” се състоя кулинарна демонстрация на ястия с продукти на японската марка Kikkoman и по-специално със соевия сос, уок соса и Терияки соса. Зад барбекюто и тиганите застана кулинарния магьосник Дарин Стойков. Познат на телевизионните зрители от готварското състезание Master Chef, този път той показа майсторски умения в японската кухня и сготви за гладната публика 4 рецепти:

  • Свинско със зеленчуци на тиган – с Кикоман Уок сос
  • Вакуумно пилешко на барбекю с пастет от боб – с Кикоман соев сос
  • Мариновано пилешко с бърза соева туршия от моркови – с Кикоман Терияки сос

k2

Изненадата беше десертът – маслено тесто, млечен крем и пресни плодове, с карамелен крем с участието на Кикоман соев сос. Заедно с него беше сервирано и уникалното японско сливово вино, също на Кикоман.

Предложените рецепти показаха, че продуктите на Kikkoman могат да се използват като универсална подправка за обогатяване на вкуса на традиционни ястия, а също така са особено подходящи за мариноване на различни меса.

Беше постигната и друга задача – показа се, че японската кухня не е само и непременно суши, макар че всички много го обичат. Гостите дойдоха гладни, тръгнаха си сити и очаровани от вълшебния вкус на ястията.

k3

Музикалното настроение беше осигурено от Боряна Желязкова – цигулка и Ясен Обретенов – пиано, чиито изпълнения подсилиха усещането за празник.

Скоро ще публикувам и самите рецепти.

Продуктите с марка Kikkoman можете да намерите в цялата страна в големите магазини, а също и онлайн тук.

Разговорът ми с Дарин Стойков можете да прочетете тук:
Дарин Стойков – как се готви със соев сос Кикоман

Автор на снимките: Илиян Ружин

k4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *