fbpx

Свинско с фъстъци

Готварството винаги трябва да е приключение, пълно с любопитство, любов и фантазия. Иначе е просто копи-пейст на някаква рецепта, която машинално готвим на печката и после още по-машинално изяждаме. Днешното свинско от Япония е упражнение-обяснение в любов, придружено с Кикоман соев сос.

Продукти:

2 с.л. олио
500 г свинско филе, нарязано на ленти
1 глава лук, нарязан на полумесеци
1 голяма или 2 малки тиквички, нарязани на тънки кръгчета
2 с.л. кориандър на прах
400 г нарязани домати
1 с.л. захар
2 с.л. Кикоман соев сос
4 с.л. фъстъчено масло

За декорация:
фъстъци
пресен кориандър

Начин на приготвяне:

Нагряваме олиото в голям и дълбок тиган и изпържваме в него месото на висока температура и до готовност. Пържим лентите на един слой, а след като са готови и ги извадим, изсушаваме тигана със салфетка и слагаме следващата порция. Отделяме месото в съд. В тигана слагаме лука и го изпържваме за 10 минути. Добавяме тиквичките, поръсваме с кориандър и готвим още 5 минути. Сипваме нарязаните домати, захарта, Кикоман соевия сос и фъстъченото масло. Връщаме месото в тигана, покриваме го с капак и готвим ястието още 30 минути или до готовност.

Сервираме ястието, поръсено с фъстъци и пресен кориандър. Гарнитурата може да бъде ориз или хляб.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.