Великото е винаги най-просто. Понякога имаме нужда от обикновена храна, друг път – от сложни и бавни кулинарни шедьоври, с които впечатляваме себе си, семейството, колегите и приятелите ни. Днес избрах да сготвя хрупкави картофи с пикантен чеснов сос, подправен с Кикоман соев сос. Чудесна компания за студената бира или бяло вино. Картофите не са японски зеленчук, но затова пък винаги са добре дошли на българската маса. Да започваме готвенето!
Продукти:
8 средни по размер картофа
6 големи скилидки чесън
слънчогледово олио за пържене
6 с.л. Кикоман натурален соев сос
1 ч.л. захар
около 4 с.л. брашно за овалване на картофите
нарязан пресен магданоз за поръсване/декорация
Начин на приготвяне:
Обелваме 3 чесъна, нарязваме ги на филийки, изпържваме ги в горещо олио и ги изцеждаме от излишната мазнина върху кухненска хартия. Останалите 3 чесъна кипнете във вода. Изваждаме ги и ги нарязваме на ситно. Смесваме ги с Кикоман соевия сос и захарта.
Измиваме картофите, сваряваме ги до полуготовност. Изваждаме ги, обелваме ги и ги нарязваме на полумесеци, които овалваме в брашното. Изпържваме ги в горещо олио. Поръсваме ги с пържения чесън, магданоза и ги сервираме с чесновия соев сос. Може да добавим в чинията и бобени кълнове и кресон или със зелена салата.
Добър апетит и наздраве за готвача!