Абсолютно съм сигурна, че като опитни кулинари, поне веднъж сте попадали на рецепта за подобна комбинация някъде из необятната интернет шир, но колко от вас наистина са събрали куража или по-скоро желанието да я сготвят? А колко от вас си поръчват пица с ананас?
Няма да ви убеждавам, че ананасът е чудесен партньор на свинския котлет, но бих искал да ви убедя колко е лесно и ефектно да го приготвите за да пробвате поне веднъж. А опитате ли го, вярвам, че това ястие ще започне да присъства често на масата ви, и то не само когато трябва да смаете някой претенциозен гост с вкус към експерименти.
4 свински котлета без кост
4 шайби ананас – не се морете да търсите пресен, този от консурвите ще свърши чудесна работа, а и вече е нарязан
2 скилидки чесън
Джинджифил
3 супени лъжици мед
1/3 купичка соев сос
3 супени лъжици оризов оцет
3 супени лъжици вода
Пет минути и сте го подготвили:
Нареждате пържолките в малка тавичка, поставяте върху всяка от тях по една шайба ананас. Забъркайте всички съставки за соса в малка купа – накълцайте скилидките чесън на дребно, прибавете соевия сос, меда, оцета и джинджифила. Разредете с трите лъжици вода. Полейте месото с ананаса с направената смес и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Очакват ви около 15 минути печене и… добър апетит!