fbpx

Халуми шишчета върху билков ориз

Отдавна не сме имали толкова лесна рецепта – само в 2 стъпки и гарантирани максимум вкус и минимум усилия. Насладете се на тези прекрасни халуми шишчета с умами аромата на Kikkoman LIGHT с по-малко сол. А ако имате нужда да разнообразите дневното меню, ето още няколко нови предложения: Ньоки с прошуто, Кюфтенца, глазирани в сос шрирача с оризСандвичи с паста от сьомгаРибена супа със скариди и треска и Тиквените палачинки (веган рецепта).

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

5 минути

Калории

1338 kJ / 620 kcal

Съставки

  • 150 г варен ориз басмати

  • 2 с. л. Kikkoman LIGHT с по-малко сол

  • 1 с. л. мащерка

  • 2 с. л. риган

  • 200 г халуми

  • 1 с. л. зехтин

  • 1 зелена чушка

  • 1 дълга краставица

  • 1 авокадо

  • 20 г пресен спанак

Приготвяне

  • Смесете сварения ориз със соевия сос Kikkoman LIGHT с по-малко сол и билките. Напълнете в кутии за обяд. Халумито се нарязва на кубчета и се запържва в тиган.
  • Нарежете чушката на едри кубчета, а краставицата. Набодете ги на клечки за шишчета с халуми. Сервирайте с ориза, спанака и нарязаното авокадо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *