Отдавна не сме имали толкова лесна рецепта – само в 2 стъпки и гарантирани максимум вкус и минимум усилия. Насладете се на тези прекрасни халуми шишчета с умами аромата на Kikkoman LIGHT с по-малко сол. А ако имате нужда да разнообразите дневното меню, ето още няколко нови предложения: Ньоки с прошуто, Кюфтенца, глазирани в сос шрирача с ориз, Сандвичи с паста от сьомга, Рибена супа със скариди и треска и Тиквените палачинки (веган рецепта).
Детайли
Порции
2 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
5 минути
Калории
1338 kJ / 620 kcal
Съставки
150 г варен ориз басмати
2 с. л. Kikkoman LIGHT с по-малко сол
1 с. л. мащерка
2 с. л. риган
200 г халуми
1 с. л. зехтин
1 зелена чушка
1 дълга краставица
1 авокадо
20 г пресен спанак
Приготвяне
- Смесете сварения ориз със соевия сос Kikkoman LIGHT с по-малко сол и билките. Напълнете в кутии за обяд. Халумито се нарязва на кубчета и се запържва в тиган.
- Нарежете чушката на едри кубчета, а краставицата. Набодете ги на клечки за шишчета с халуми. Сервирайте с ориза, спанака и нарязаното авокадо.