fbpx

Грилована римска салата

Печената маруля на барбекю е чудесна идея за нестандартно предястие и вкусна изненада за вашите гости. А когато към нея прибавите и комбинацията от Kikkoman PONZU цитрус и естествено ферментирал соев сос Kikkoman, резултатът е повече от успешен. Добър апетит!

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

10 минути

Калории

3472 kJ / 868 kcal

Съставки

  • 2 малки марули

  • 3 с.л. зехтин

  • 3 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 1 ч.л. мед

  • 40 г пармезан на люспи

  • 10 чери домата

Съставки за дресинга

Приготвяне

  • Разрежете всяка маруля на две по дължина. Поръсете със зехтин, мед и Kikkoman PONZU цитрус.
  • Печете марулята на предварително загрята на висока температура повърхност за около 1-2 минути от двете страни. Запечете и чери доматите.
  • В блендер поставете майонеза с Kikkoman PONZU цитрус, чесън, горчица, настърган пармезан, аншоа, естествено ферментирал соев сос Kikkoman и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте всичко старателно до гладък сос.
  • Сервирайте грилована маруля с чери домати и дресинг от аншоа. Поръсете с пармезан и наситнен магданоз. Сервирайте с крутони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *