Печената маруля на барбекю е чудесна идея за нестандартно предястие и вкусна изненада за вашите гости. А когато към нея прибавите и комбинацията от Kikkoman PONZU цитрус и естествено ферментирал соев сос Kikkoman, резултатът е повече от успешен. Добър апетит!
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
10 минути
Калории
3472 kJ / 868 kcal
Съставки
2 малки марули
3 с.л. зехтин
3 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
1 ч.л. мед
40 г пармезан на люспи
10 чери домата
Съставки за дресинга
1 скилидка чесън
3 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
4 бр. аншоа
40 г настърган пармезан
2 с.л. майонеза
1 ч.л. дижонска горчица
1 връзка магданоз
40 г крутони с билки
прясно смялн черен пипер
Приготвяне
- Разрежете всяка маруля на две по дължина. Поръсете със зехтин, мед и Kikkoman PONZU цитрус.
- Печете марулята на предварително загрята на висока температура повърхност за около 1-2 минути от двете страни. Запечете и чери доматите.
- В блендер поставете майонеза с Kikkoman PONZU цитрус, чесън, горчица, настърган пармезан, аншоа, естествено ферментирал соев сос Kikkoman и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте всичко старателно до гладък сос.
- Сервирайте грилована маруля с чери домати и дресинг от аншоа. Поръсете с пармезан и наситнен магданоз. Сервирайте с крутони.