Коледа е почти тук! По този повод днес ви предлагам една неустоима празнична рецепта.
Всяко ястие става по-вкусно, свежо и богато с Понзу сос – съставка, перфектна за празничната трапеза.
Необходими продукти за 2 порции:
500 гр. стек говеждо месо
125 мл Понзу цитрус соев сос
2 скилидки чесън, смачкани
сок от 1 лайм
1 с.л. сусамово олио
1 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Смесете Понзу соса, сока от лайм и чесъна за маринатата. Оставете говеждото да се маринова в хладилника през нощта. След това извадете месото от маринатата и го изсушете преди да го изпържите или гриловате. След като месото е готово и извадено да изстива, сварете маринатата със сусамово олио и мед за сос.
Нарежете месото на филии и сервирайте с картофи и салата. Можете да използвате месото и за сандвичи.
Добър апетит!
One Response
Чеснови Пилешки Филенца със Соев сос! Продукти- за 4 порции! 4 пил пеперудати.Нарязват се на мслки тънки филета от предната вечер.Намазват се с чесън-счукан,черен смлян пипер и мазнина.Оставят се в хладилник.На другия ден обръшнени се запечатват в малко мазнина.Вадят се и нареждат в таеичка.В същата мазнина се капват няколко капки вино и се добавя соев сос,предварително разреден 1:1 Този сос заливаме пилешките филенца.Поднасят се топли!