Ако през седмицата нямаме време да готвим всеки ден, то затова пък идват събота и неделя, когато можем да наваксаме. Ето и днешната ми рецепта, тъкмо за уикенда: Говеждо филе на уок. Надяваме се, сте си научили урока как се готви в уок тиган, но сега няма да ви изпитвам 🙂 Все пак, ако имате въпроси, питайте ме – винаги ми е приятно да си говорим. Така… от приказки минаваме към практика:
Необходими продукти за 4 порции:
500 г говеждо филе
3 с. л. Кикоман естествено ферментирал соев сос
черен пипер на зърна
200 г жасминов ориз
2 червени чушки
2 грама цял зелен фасул
100 г кълнове от боб мунг или така наречените соеви кълнове
2 с.л. соево олио
8 с. л. уок сос Кикоман
1-2 с.л. царевично нишесте
Как да си приготвим?
Нарзяваме на ленти говеждото, заливаме го със соев сос и добавяме черния пипер. Оставяме го да се маринова за 30 минути. Сваряваме ориза. Нарязваме чушките на ленти, а зеления фасул – на половинки. Загряваме олиото в уока и леко запържваме говеждото. В отделен тиган запържваме за 3 минути чушките, зеления фасул и соевите кълнове. В купичка разбъркваме уок соса с царевичното нишесте, сипваме го в уок тигана. Оставяме го на огъня за още няколко минути.
Бон Апети! 🙂