fbpx

Готвенето с деца: първите 7 рецепти

Да готвиш заедно с децата е не само забавно, но и един от най-лесните начини да ги накараш да ядат здравословна храна. Независимо на какво възраст е детето, колкото повече участва в процеса на приготвяне на което и да е ястие – от купуването на продуктите до сервирането на масата, толкова повече самото то е ангажирано, а и толкова повече научава за света на вкусната храна, Kikkoman и удоволствието да консумираме домашно приготвена храна.

Няма ясни правила относно храните, които са по-подхоящи от други, когато говорим за готвене заедно с децата. Те определено се нуждаят от много въглехидрати, за да поддържат енергията си – под формата на хляб, тестени изделия, ориз или картофи. Понякога се прилага и правилото за пет ястия на ден. Протеинът също е съществен елемент от хранителния режим на детето, а важни негови източници са млечните продукти, месото, рибата и яйцата. И се уверете, че мазнините, които децата ви ядат, са с възможно най -високо качество.

Готвенето и децата в различна възраст

Никога не е рано децата да започнат да готвят. Дори деца под две години могат да помогнат в кухнята. Те обичат да мият зеленчуци, да слагат съставките за салата в купа или да месяттестото за сладкиши. На тригодишните деца може да се повери по-отговорна работа, като, например, рязане на меки зеленчуци с нож за масло или разбъркване на супата върху котлона под надзора на родителите, разбира се. Когато са между 4 и 6 години, децата се радват да теглят съставките и да ги добавят в тигана, или да белят морковите с белачка или каквато и да е друга кулинарна дейност – колкото по-отговорна, толкова по-добре! Колкото по-често давате на децата да изпълняват различни “задачи” в кухнята, толкова по-независими стават и самите те, а удоволствието им от готвенето и храненето расте с всеки следващ експеримент.

Подходящи рецепти за деца

Kikkoman създаде няколко вкусни рецепти, които са идеални за готвене с деца, особено в подготвителната им част. Какво ще кажете за Kikkoman спагети с кюфтенца или барбекю Терияки пица? Класическият бургер, разбира се, също е голям хит. Kikkoman зеленчуците, приготвени на уок, и веган пастата са лесна за приготвяне, цветна, но и здравословна храна.

За по-напреднали, имаме също не по-малко вкусни и лесни за приготвяне рецепти, като, например, шоколадови браунита със соев карамелен сос или Kikkoman ябълковите мъфини. Те са страхотна награда за всички усилия, които децата ви влагат в готвенето, и истинско удоволствие за вас, като родител.

Уверете се сами!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.