fbpx

Майстор-готвач Лети среща Kikkoman с Bonduelle

рецепта от блога на лети

Лети има собствен кулинарен блог – Кулинарно приключение. И понеже обича предизвикателствата, тя откликна на моята покана да се включи в готварската надпревара заедно с други блогъри като участва в кампанията “Прегърни вкуса“. Какво сготви Лети? Невероятни спагети! Тя е кръстила рецептата си: Пиле терияки със спагети и зеленчуци.

Условието на задачата беше да участват точно определени продукти –  Кикоман терияки марината и сос и висококачествените зеленчуци на Бондюел. За тази страхотна публикация с красиви и подробни снимки, Лети получи голямата награда на кампанията.

Ето и нейната рецепта:

Продукти:
около 300 г китайски спагети (или тънки италиански спагети)
около 500 г обезкостено и без кожа пилешко месо (филе или от бутче)
200 г замразен зелен фасул, Bonduelle
6-7 с.л. консервиран грах, Bonduelle
1 голям морков
1-2 скилидки чесън
1-2 равни с.л. кафява захар демерара
4 с.л. зехтин
7 с.л. Терияки марината и сос, Kikkoman
2 с.л. сусам
сол и черен пипер на вкус

Сварете спагетите според указанията на опаковката. Отцедете ги, прибавете 1 с.л. зехтин и разбъркайте

Нарежете пилешкото месо на ивички. Нарежете моркова на тънки пръчици и накълцайте обелената скилидка чесън на едро.

Сложете на котлона дълбок тиган уок. Температурата на която се готви трябва да е висока. Загрейте 3 с.л. зехтин, добавете нарязаното пилешко месо и гответе, с непрекъснато разбъркване, докато месото побелее. Тогава добавете кафявата захар и като продължавате да разбърквате, гответе докато месото започне да става леко златисто.

Прибавете чесъна, замразения зелен боб, нарязаните на пръчици моркови и гответе още няколко минути, след което добавете 7 с.л. сос терияки и продължете да готвите с непрекъснато разбъркване, докато течността в тигана леко се редуцира. Посолете и подправете с черен пипер на вкус. Добавете спагетите и граха, и като продължите да разбърквате гответе още 2-3 минути. Поръсете със сусам.

Сервирайте ястието веднага.

Е, надявам се, че сте се забавлявали с промоцията на Kikkoman и Bonduelle, а най-упоритите участници спечелиха награди. Но, най-хубавото нещо за подобни кампании, е че те мотивират да опиташ нещо ново – нова рецепта, нов продукт, нов вкус. Все пак яденето е удоволствие и не бива да ни е скучно, нали?

Рецептата и снимката са оригинални, от блога на Лети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *