fbpx

Ньоки с прошуто

Каква по-добра комбинация от максимум вкус и минимум усилия?! А ако резултатът е фантастичен умами аромат от Kikkoman естествено ферментирал соев сос и ньоки с прошуто, от които всички вкъщи ще останат повече от доволни? Опитайте и ще разберете сами. А ако имате нужда от още идеи, вижте и тези рецепти: Кюфтенца, глазирани в сос шрирача с ориз, Сандвичи с паста от сьомгаРибена супа със скариди и треска и Тиквените палачинки (веган рецепта).

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

3153 kJ / 753 kcal

Съставки

  • 400 г картофи

  • 80 г брашно

  • 1 яйце

  • 1 ч. л. сол

  • 1 глава лук

  • 1 скилидка чесън

  • четвърт ч. л. червен пипер

  • 100 г гъби

  • 200 г чери домати

  • 100 г прошуто крудо

  • 1 с. л. зехтин

  • 1 ч. л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 50 мл бита сметана

  • 125 г бурата

  • 1 с. л. нарязан босилек

  • четвърт ч. л. черен пипер

Приготвяне

  • Сварете картофите в кората им. Леко охладени се обелват и се намачкват през преса или кълцане. Добавете брашното и яйцето, за да направите тестото за ньоки. Разделете на две части и върху набрашнена повърхност направете руло. Нарежете рулото на ок. 3 см парчета.
  • Сварете кнедлите ньоки в подсолена вода, докато омекнат – около 3 минути след като изплуват на повърхността.
  • Накълцайте лука и чесъна. Червената чушка и гъбите се нарязват, а доматите се разполовяват. Нарежете шунката на ленти. Запържете лука в зехтина, добавете чесъна и запържете за половин минута. Добавете червения пипер и гъбите и запържете за 3 минути. Добавете шунката и запържете още 2 минути, след което добавете доматите. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос и сметаната.
  • Разбъркайте и оставете да къкри за около 3 минути.
  • Добавете сварените ньоки, буррата и листата босилек към соса. Сервирайте поръсени с прясно смлян пипер.
  • За да спестите време, можете да използвате готови ньоки, които се предлагат в много магазини, но си струва да отделите време и да ги приготвите сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *