Каква по-добра комбинация от максимум вкус и минимум усилия?! А ако резултатът е фантастичен умами аромат от Kikkoman естествено ферментирал соев сос и ньоки с прошуто, от които всички вкъщи ще останат повече от доволни? Опитайте и ще разберете сами. А ако имате нужда от още идеи, вижте и тези рецепти: Кюфтенца, глазирани в сос шрирача с ориз, Сандвичи с паста от сьомга, Рибена супа със скариди и треска и Тиквените палачинки (веган рецепта).
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
30 минути
Калории
3153 kJ / 753 kcal
Съставки
400 г картофи
80 г брашно
1 яйце
1 ч. л. сол
1 глава лук
1 скилидка чесън
четвърт ч. л. червен пипер
100 г гъби
200 г чери домати
100 г прошуто крудо
1 с. л. зехтин
50 мл бита сметана
125 г бурата
1 с. л. нарязан босилек
четвърт ч. л. черен пипер
Приготвяне
- Сварете картофите в кората им. Леко охладени се обелват и се намачкват през преса или кълцане. Добавете брашното и яйцето, за да направите тестото за ньоки. Разделете на две части и върху набрашнена повърхност направете руло. Нарежете рулото на ок. 3 см парчета.
- Сварете кнедлите ньоки в подсолена вода, докато омекнат – около 3 минути след като изплуват на повърхността.
- Накълцайте лука и чесъна. Червената чушка и гъбите се нарязват, а доматите се разполовяват. Нарежете шунката на ленти. Запържете лука в зехтина, добавете чесъна и запържете за половин минута. Добавете червения пипер и гъбите и запържете за 3 минути. Добавете шунката и запържете още 2 минути, след което добавете доматите. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос и сметаната.
- Разбъркайте и оставете да къкри за около 3 минути.
- Добавете сварените ньоки, буррата и листата босилек към соса. Сервирайте поръсени с прясно смлян пипер.
- За да спестите време, можете да използвате готови ньоки, които се предлагат в много магазини, но си струва да отделите време и да ги приготвите сами.