Великден – големият празник – идва и аз искам да ви дам една японска рецепта с агнешко месо и соев сос. Ето, направо започвам:
Продукти
600 г агнешко филе
4 с.л. Кикоман соев сос
1 с.л. захар
2 белтъка от яйца
картофено нишесте
олио
За пикантния соев сос
20 г чесън
40 г пресен корен от джинджифил
80 г праз лук
10 с. л. Кикоман соев сос
75 г захар
25 мл сусамово олио
малко черен пипер
Приготвяне
За да направим пикантния соев сос, обелваме джинджифила и го нарязваме на дребно. Нарязваме така и праз лука. Слагаме чесъна, джинджифила и лука, заедно с Кикоман соевия сос в дълбога купа и разбиваме с миксер или пасатор.
Нарязваме агнешкото на филии. Смесваме соевия сос и захарта в купа и разбъркваме добре. С тази смес поливаме месото, като я втриваме в него. Оставаме го да се маринова за 10-15 минути. Разбиваме белтъците и нишестето и овалваме в него месото. Загряваме тиган и изпържваме месото.
Сервираме полято с пикантния сос и с любимата ви салата. Аз предлагам да си изберете от моите японски салати 🙂
Весел празник!
Припомням още няколко подходящи рецепти:
Глазирано агнешко по японска рецепта
Печени пролетни агнешки ребърца с аспержи