Продължаваме със серията ни рецепти за максимум вкус с минимум усилия. След като опитахме страхотните Сандвичи с паста от сьомга, продължаваме на леко рибна вълна с една изумително ароматна супа. Този път, сред съставките е класическата червена капачка Kikkoman естествено ферментирал соев сос и разбира се, малко риба.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
22 минути
Калории
1888 kJ / 451 kcal
Съставки
1 с. л. масло
3 скилидки чесън
1 жълта чушка
половин чили чушка
500 г прецедени домати
1 л зеленчуков бульон
200 г скариди
300 г филе от треска
лайм
100 мл кокосово мляко
1 връзка магданоз или кориандър
Приготвяне
- Обелете и наситнете чесъна. Нарежете чушката и лютия пипер на малки кубчета. Разтопете маслото в тиган на среден огън. Добавете зеленчуците в тигана и ги запържете за 1 минута.
- Загрейте зеленчуковия бульон до горещо. Налейте прецедените домати, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и горещия бульон. Оставете да къкри 10 минути.
- Накълцайте магданоза или кориандъра. Изплакнете скаридите и отстранете опашките. Нарежете треската на дебели кубчета. Добавете треската към супата, след което 5 минути по-късно добавете скаридите. Гответе още 5 минути. Подправете със сока от лайм и кокосовото мляко. Сервирайте с наситнен магданоз или кориандър.