fbpx

Рибена супа със скариди и треска

Продължаваме със серията ни рецепти за максимум вкус с минимум усилия. След като опитахме страхотните Сандвичи с паста от сьомга, продължаваме на леко рибна вълна с една изумително ароматна супа. Този път, сред съставките е класическата червена капачка Kikkoman естествено ферментирал соев сос и разбира се, малко риба.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

22 минути

Калории

1888 kJ / 451 kcal

Съставки

  • 1 с. л. масло

  • 3 скилидки чесън

  • 1 жълта чушка

  • половин чили чушка

  • 500 г прецедени домати

  • 1 с. л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 1 л зеленчуков бульон

  • 200 г скариди

  • 300 г филе от треска

  • лайм

  • 100 мл кокосово мляко

  • 1 връзка магданоз или кориандър

Приготвяне

  • Обелете и наситнете чесъна. Нарежете чушката и лютия пипер на малки кубчета. Разтопете маслото в тиган на среден огън. Добавете зеленчуците в тигана и ги запържете за 1 минута.
  • Загрейте зеленчуковия бульон до горещо. Налейте прецедените домати, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и горещия бульон. Оставете да къкри 10 минути.
  • Накълцайте магданоза или кориандъра. Изплакнете скаридите и отстранете опашките. Нарежете треската на дебели кубчета. Добавете треската към супата, след което 5 минути по-късно добавете скаридите. Гответе още 5 минути. Подправете със сока от лайм и кокосовото мляко. Сервирайте с наситнен магданоз или кориандър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *