Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
50 минути
Калории
476 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
4 филета от риба треска (по около 150 г всяко)
600 г картофи
150 г спанак
50 г масло
2 с.л. Kikkoman безглутенов сос Тамари
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Необходими продукти за соса:
200 мл сметана за готвене
2 с.л. горчица
3 с.л. Kikkoman безглутенов соев сос Тамари
естрагон
Приготвяне
- Сложете картофите да се варят в тенджера, за да приготвите пюрето. Измийте спанака и го подсушете.
- Пригответе соса – затоплете сметаната на слаб огън, след това махнете от котлона, добавете безглутеновия соев сос, горчицата и разбъркайте сместа добре. Оставете настрани, като преди да сервирате, трябва да затоплите соса.
- Когато картофите са добре сварени, намачкайте ги с вилица. Добавете маслото и една супена лъжица соев сос Тамари. Разбъркайте добре.
- Подправете филетата от треска със сол и черен пипер, сложете ги в тиган, в който преди това сте разтопили маслото. Запържете ги от двете страни, докато придобият златист цвят.
- Затоплете една супена лъжица соев сос Тамари в тиган и сложете спанака за около минута, като обръщате постоянно.
Съвет за сервиране: Разпределете картофеното пюре в центъра на чинията, добавете няколко листа спанак и поставете филето отгоре. Добавете затопления сос и сервирайте веднага.