fbpx

Яйчено-картофени банички с пушена сьомга

Нетрадиционна комбинация от яйца, картофи и пушена сьомга. Свежестта на краставицата и кълновете превръщат тази рецепта в истинско олицетворение на пролетта. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

60 минути

Калории

456.6 kcal

Съставки

  • 500 г картофи

  • 6 твърдо сварени яйца

  • 1 сурово яйце

  • 9 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 3 с.л. галета

  • 4 с.л. пшенично брашно

  • олио за пържене

  • 200 г пушена сьомга

  • 1 краставица

  • кълнове

Приготвяне

  • Сварете картофите и след това ги оставете да изстинат.
  • Намачкайте с решетъчна лъжица яйцата и картофите, добавете Kikkoman PONZU цитрус, суровото яйце и брашното. Смесете внимателно, след което оформете малки топчици и по желание ги оваляйте в галетата.
  • Изпържете ги в предварително загрятата мазнина.
  • Сервирайте с резени пушена сьомга и краставица, поръсени с кълновете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *