fbpx

Великденско агнешко с ориз (видео)

Днешната празнична рецепта за агнешко идва от Теди Титова от Домашни вкусотии, която е използвала соев сос без глутен Kikkoman Тамари и Kikkoman оризов оцет за суши. Рецептата е супер лесна и сравнително бърза за приготвяне, като се има предвид, че 1 час е времето за мариноване на месото. Приятен апетит!

Детайли

Порции

6 човека

Време за марината

1 час

Време за готвене

80 минути

Съставки за месото

Съставки за ориза

Приготвяне

  • Мариноване. В дълбока купа се слагат розмаринът, чесънът, джинджифилът, захарта, соев сос без глутен Kikkoman Тамари и Kikkoman оризов оцет за суши. Разбъркват се добре, след което се поставя месото. Оставя се да се маринова за около час.
  • През това време се приготвя оризът. В тенджера се слага оризът и се залива с вода. Овкусява се с кимион, черен пипер и сол. Когато оризът е още топъл и малко преди да го махнете от котлона, добавяте Kikkoman оризов оцет за суши.

  • В тенджера се слага малко мазнина и месото. Слагат се и маринатата и бульонът. Варите агнешкото на умерен котлон за около час. Агнешкото месо е много крехко и бързо се сварява.
  • Поднесете ястието, като сложите ориз за основа, месо и залеете със соса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.