Днешната празнична рецепта за агнешко идва от Теди Титова от Домашни вкусотии, която е използвала соев сос без глутен Kikkoman Тамари и Kikkoman оризов оцет за суши. Рецептата е супер лесна и сравнително бърза за приготвяне, като се има предвид, че 1 час е времето за мариноване на месото. Приятен апетит!
Детайли
Порции
6 човека
Време за марината
1 час
Време за готвене
80 минути
Съставки за месото
1 кг агнешко месо от плешка
2 скилидки чесън
розмарин
2 с.л. Kikkoman оризов оцет за суши
2 с.л. кафява захар
200 мл зеленчуков бульон
1 с.л. джинджифил
сол
черен пипер
Съставки за ориза
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
черен пипер
кимион
сол
1 с.л. Kikkoman оризов оцет за суши
Приготвяне
- Мариноване. В дълбока купа се слагат розмаринът, чесънът, джинджифилът, захарта, соев сос без глутен Kikkoman Тамари и Kikkoman оризов оцет за суши. Разбъркват се добре, след което се поставя месото. Оставя се да се маринова за около час.
- През това време се приготвя оризът. В тенджера се слага оризът и се залива с вода. Овкусява се с кимион, черен пипер и сол. Когато оризът е още топъл и малко преди да го махнете от котлона, добавяте Kikkoman оризов оцет за суши.
- В тенджера се слага малко мазнина и месото. Слагат се и маринатата и бульонът. Варите агнешкото на умерен котлон за около час. Агнешкото месо е много крехко и бързо се сварява.
- Поднесете ястието, като сложите ориз за основа, месо и залеете със соса.