fbpx

Нидерландска мини палачинка с ябълка и орехи

Пухкаво тесто за палачинки, овкусено с Kikkoman, изпечено на фурна до златисто кафяво и поднесено с топинг от карамелизирани парченца ябълка и орехи. Закуската е сервирана! 🙂

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

2306 kJ / 553 kcal

Съставки

Приготвяне

  • Загрейте фурната до 200°C горна/долна топлина (180°C конвекционна фурна). Поставете голяма подходяща за фурна тава или кръгла форма за печене (Ø 28-30 см) във фурната и загрейте предварително. Едва когато фурната достигне температурата, пригответе тестото.
  • Разбийте яйцата със захарта, брашното, млякото и 4 с. л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman, докато получите гладка смес и оставете “да почине” около 5 минути.
  • Внимателно извадете горещата тава от фурната, добавете маслото, оставете го да се разтопи за кратко и го разнесете равномерно. Налива се течното тесто и веднага се пече в предварително загрятата фурна за 15-20 минути до златисто кафяво. Тестото се надига много, но после пак се свива, така че не се притеснявайте! 🙂
  • Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки, отстранете сърцевината и нарежете ябълките на тесни кръгчета. Запечете орехите в загрят тиган до златисто кафяво. Добавете ванилията, ябълките и останалия естествено ферментирал соев сос Kikkoman и запържете за около 5 минути, докато леко се карамелизира.
  • Извадете тавата с палачинката от фурната, поставете ябълково-ореховата смес в средата и сервирайте.

съвети

  • Може да добавите ванилов сладолед или ванилов сос.
  • Вместо ябълки, може да използвате круши, кайсии, сливи или друг плод по избор.
  • Може накрая да поръсите с пудра захар и/или канела.
  • Ако предпочитате палачинката да е още по-пухкава, отделете яйцата, разбийте белтъците на сняг и внимателно ги добавете към тестото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *