Пухкаво тесто за палачинки, овкусено с Kikkoman, изпечено на фурна до златисто кафяво и поднесено с топинг от карамелизирани парченца ябълка и орехи. Закуската е сервирана! 🙂
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
2306 kJ / 553 kcal
Съставки
6 яйца
1 с.л. захар
160 г брашно
320 мл мляко
1 с.л. масло
4 ябълки
50 г натрошени орехи
1 ванилия
Приготвяне
- Загрейте фурната до 200°C горна/долна топлина (180°C конвекционна фурна). Поставете голяма подходяща за фурна тава или кръгла форма за печене (Ø 28-30 см) във фурната и загрейте предварително. Едва когато фурната достигне температурата, пригответе тестото.
- Разбийте яйцата със захарта, брашното, млякото и 4 с. л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman, докато получите гладка смес и оставете “да почине” около 5 минути.
- Внимателно извадете горещата тава от фурната, добавете маслото, оставете го да се разтопи за кратко и го разнесете равномерно. Налива се течното тесто и веднага се пече в предварително загрятата фурна за 15-20 минути до златисто кафяво. Тестото се надига много, но после пак се свива, така че не се притеснявайте! 🙂
- Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки, отстранете сърцевината и нарежете ябълките на тесни кръгчета. Запечете орехите в загрят тиган до златисто кафяво. Добавете ванилията, ябълките и останалия естествено ферментирал соев сос Kikkoman и запържете за около 5 минути, докато леко се карамелизира.
- Извадете тавата с палачинката от фурната, поставете ябълково-ореховата смес в средата и сервирайте.
съвети
- Може да добавите ванилов сладолед или ванилов сос.
- Вместо ябълки, може да използвате круши, кайсии, сливи или друг плод по избор.
- Може накрая да поръсите с пудра захар и/или канела.
- Ако предпочитате палачинката да е още по-пухкава, отделете яйцата, разбийте белтъците на сняг и внимателно ги добавете към тестото.