fbpx

Патешки гърди със сладък къпинов сос

Гурме ястие у дома: мисията е напълно възможна с естествено ферментирал соев сос Kikkoman! Предлагаме ви изумително вкусни и сочни патешки гърди, поднесени със сладък сос от къпини и хрупкави печени картофи с нотка на мисо.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

60 минути

Калории

3420 kJ / 817 kcal

Съставки за патешкото

  • 2 патешки гърди, около 200 гр. всяка

  • 2 стръка розмарин

Съставки за соса

Съставки за картофите

  • 400 г белени картофи

  • 50 г лека мисо паста

  • 50 мл рапично олио

  • 5 г чесън на гранули

Приготвяне

  • Нарежете картофите на филийки и смесете с мисо пастата, гранулите чесън и олиото. Печете на 180 °C за ок. 40 минути.
  • Поставете съставките за соса в тенджера и гответе около 10 минути, докато сосът се сгъсти.
  • Нарежете патешките гърди с нож кръстосано. Сложете ги в тиган с кожата надолу и запържете на силен огън за около 5 минути от всяка страна, докато мазнината по кожата се разтопи и патицата стане златиста. Добавете стръкчетата розмарин.
  • Поставете в предварително загрята фурна на 160 °C и печете около 10-15 минути, в зависимост от размера на патешките гърди.
  • Нарежете патешките гърди и ги подредете в чинии с изпечените картофи, след което залейте патицата с приготвения къпинов сос от стъпка 2.
  • СЪВЕТ: Вместо къпини могат да се използват и други плодове като боровинки, малини или сливи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *