Гурме ястие у дома: мисията е напълно възможна с естествено ферментирал соев сос Kikkoman! Предлагаме ви изумително вкусни и сочни патешки гърди, поднесени със сладък сос от къпини и хрупкави печени картофи с нотка на мисо.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
60 минути
Калории
3420 kJ / 817 kcal
Съставки за соса
120 г къпини
100 мл портокалов сок
30 г мед
30 мл ябълков оцет
Съставки за картофите
400 г белени картофи
50 г лека мисо паста
50 мл рапично олио
5 г чесън на гранули
Приготвяне
- Нарежете картофите на филийки и смесете с мисо пастата, гранулите чесън и олиото. Печете на 180 °C за ок. 40 минути.
- Поставете съставките за соса в тенджера и гответе около 10 минути, докато сосът се сгъсти.
- Нарежете патешките гърди с нож кръстосано. Сложете ги в тиган с кожата надолу и запържете на силен огън за около 5 минути от всяка страна, докато мазнината по кожата се разтопи и патицата стане златиста. Добавете стръкчетата розмарин.
- Поставете в предварително загрята фурна на 160 °C и печете около 10-15 минути, в зависимост от размера на патешките гърди.
- Нарежете патешките гърди и ги подредете в чинии с изпечените картофи, след което залейте патицата с приготвения къпинов сос от стъпка 2.
- СЪВЕТ: Вместо къпини могат да се използват и други плодове като боровинки, малини или сливи.