fbpx

24 дни на японската култура

Тази есен японските изкуства сякаш да се наговорили да се срещнат в България. След косплей ревюто на ON! Fest 2013 и демонстрацията на японски кулинарни рецепти от професионалния готвач Кийоши Хайамизу, ето че се задават 24-те дни на японската култура в България.

Домакини на събитията са 7 населени места: София, Казанлък, Хасково, Русе, Павел баня, Павликени и с. Узунджово. Всички събития са със свободен вход. А покани за самите концерти могат да се вземат предварително от касите на съответните зали в градовете.

Организатори са моите приятели от Японското посолство в България и всички български организации, свързани с Япония.  Програмата включва концерти, изложби, спортни демонстрации на айкидо, карате и др., демонстрация по калигрфия, чайна церемония и изработване на декоративни топки темари. Ще има дори бизнес срещи. 🙂
И за да ви държа в течение ка случващото се предварително съм се уговорила с няколко водещи, за да ви запозная по-отблизо с някои от изкуствата.  Ще направя и много снимки, за да почувствате по-добре красотата и уникалността на японските изкуства.

Но не мога да пропусна да ви издам и моите фаворити:
1. Три концерта на 60 звънчета само с две ръце от дамското дуо дуо Belly Love. Дуото ще гостува в София на 7-ми октомври, 8-ми ноември в Хасково и 9-ти ноември в село Узунджово.

2. Изложба на икебана “Силата на цветята” и картини от ръчно рязана хартия кири-е. Можете да я видите от 17 до 21 октомври в София, галерия “Мисията” на Държавен културен институт към министeрство на външните работи (адресър е ул. “Алфред Нобел” 2, срещу официалния вход на МВнР).

Е готови ли сте и вие за япоснки приключения? Ще споделите с мен, нали? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *