fbpx

9 супи, с които ще впечатлите всички

Никое друго ястие не е толкова разнообразно, колкото супата. Всичко, което трябва да направите, е да хвърлите поглед в супниците по света и да видите колко разнообразни в действителност са.

А тук може да откриете всички Kikkoman супи и сами да решите коя е най-вкусната!

Пилешката супа не е любима само в Европа. Тя има своите последователи по целия свят. Никоя друга супа не се консумира от толкова различни култури. Тя също е и традиционен лек срещу настинки, затова неслучайно е позната и като „еврейския пеницилин”. Лъжица по лъжица пилешката супа прави хората по целия свят здрави и щастливи. И можете да я направите още по-здравословна, като я подправите с естествено ферментирал соев сос.

Много малко хора в днешно време си правят труда да приготвят домашен телешки бульон. Защо до се мъчат, като могат да го намерят в магазина. Готови за употреба кубчета бульон и супени основи се използват за повечето супи днес. Това наистина е жалко, защото е толкова лесно да се приготви телешки бульон с месо, кокали, зеленчуци и няколко подправки.

Най-известното унгарско ястие – Гулаш е създадено в кухнята на армията, за да нахрани войниците, защото е близко до душата и може да бъде приготвено със сравнително жилаво месо, а също така е и лесно да се направи. В Германия все още можете да видите гулаш в големи супници на колелца като мобилна кухня, наречена ‘Gulaschkanonen’. Ако използвате Терияки марината Kikkoman като подправка, можете да приготвите вкусна разновидност на тази класическа унгарска супа.

Минестроне – Това е типична италианска супа, затова сигурно е и толкова цветна и ободрителна. Съдържа най-различни видове зеленчуци и обикновено се консумира през есента. Италианците до днес спорят за това, кой е измислил супата. Едно е сигурно обаче: по съставките може да се познае в коя част на Италия се намирате. В Северна Италия минестронето съдържа натурални зеленчуци, в Геноа съдържа гъби, в Милано – ориз, а в Абруцо, регионът, който гледа към Адриатическо море, добавят парченца бекон или друго месо.

Супа от ленено семе – това е традиционна немска супа – понякога приготвена като крем супа с наденички – съществува и в по-екзотичен вид в много Ориенталски страни. Тази сладко-кисела супа се приготвя от червено ленено семе и много подправки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *