Признавам си, пропуснала съм една хубава тема – Националния ден на сандвича в Америка, който се празнува на 3 ноември. Но, знам, че в нашето супер забързано всекидневие често прибягваме до лесните и бързи сандвичи. Връщаме се вечер късно вкъщи, чакаме гости за парти – особено с деца, тръгваме сутрин за работа или приготвяме децата за училище, предстои ни пътуване или излет сред природата – тогава отдаваме почит на Негово Величество сандвичът!
Затова си позволявам, макар и със закъснение, да отбележа Деня на сандвича, като ви припомня 3 мои любими японски рецепти. Не забравяйте, че те винаги са подправени с изключителния Кикоман соев или Терияки сос. “Да ви е сладко!”, както се казва в България.
Сандвичи с халуми с японски вкус
А с какво вървят сандвичите? Предлагам един хубав чай 🙂