Добавете малко цвят към вашите зимни ястия с нашата супа от червено зеле. Червено зеле и картофи се смесват с чесън и червен лук, подправени с Kikkoman PONZU цитрус, копър и мъничко сметана – идеални за сгряване в студените дни.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
30 минути
Калории
3230 kJ / 772 kcal
Съставки
400 г червено зеле
300 г картофи
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 супена лъжица масло
1 с. л. зехтин
2 с. л. Kikkoman PONZU цитрус
1 литър зеленчуков бульон
1 ч. л. черен пипер
1 ч.л. ябълков оцет
100 мл бита сметана
30 г ядки (напр. шамфъстък, кашу или пекан)
½ ч. л. зърна розов пипер
1 с. л. наситнен копър
Приготвяне
- Нарежете зелето. Обелете и нарежете на кубчета картофите. Лукът и чесънът се нарязват на ситно.
- Загрейте маслото и зехтина в тиган с дебело дъно. Добавете лука, чесъна, зелето и картофите. Запържете за 3 минути, като разбърквате често. Добавете Kikkoman PONZU цитрус и разбъркайте. Налейте зеленчуковия бульон, похлупете и гответе около 30 минути, докато зеленчуците омекнат.
- Пасирайте супата до гладкост. Разбъркайте черния пипер, ябълковия оцет и 70 мл разбита сметана. Разсипете супата в купички. Накълцайте ядките, счукайте чушката и ги гарнирайте с останалата сметана и копър.