fbpx

Крем супа от червено зеле

Добавете малко цвят към вашите зимни ястия с нашата супа от червено зеле. Червено зеле и картофи се смесват с чесън и червен лук, подправени с Kikkoman PONZU цитрус, копър и мъничко сметана – идеални за сгряване в студените дни.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

3230 kJ / 772 kcal

Съставки

  • 400 г червено зеле

  • 300 г картофи

  • 1 глава червен лук

  • 2 скилидки чесън

  • 1 супена лъжица масло

  • 1 с. л. зехтин

  • 2 с. л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 1 литър зеленчуков бульон

  • 1 ч. л. черен пипер

  • 1 ч.л. ябълков оцет

  • 100 мл бита сметана

  • 30 г ядки (напр. шамфъстък, кашу или пекан)

  • ½ ч. л. зърна розов пипер

  • 1 с. л. наситнен копър

Приготвяне

  • Нарежете зелето. Обелете и нарежете на кубчета картофите. Лукът и чесънът се нарязват на ситно.
  • Загрейте маслото и зехтина в тиган с дебело дъно. Добавете лука, чесъна, зелето и картофите. Запържете за 3 минути, като разбърквате често. Добавете Kikkoman PONZU цитрус и разбъркайте. Налейте зеленчуковия бульон, похлупете и гответе около 30 минути, докато зеленчуците омекнат.
  • Пасирайте супата до гладкост. Разбъркайте черния пипер, ябълковия оцет и 70 мл разбита сметана. Разсипете супата в купички. Накълцайте ядките, счукайте чушката и ги гарнирайте с останалата сметана и копър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *