fbpx

Треска с ядкова заливка и боровинков сос

Ястие, което съчетава най-доброто от Изтока и Запада, съчетавайки пикантното богатство на нежна, маринована в мисо треска, изпечена до съвършенство с тръпчивия сос от червени боровинки и хрупкави печени ядки. Разбира се, уникалния умами аромат, без който нищо от този съвършен вкус нямаше да е същото, е гарантиран от естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

15 минути

Време за мариноване

120 минути

Калории

5497 kJ / 567 kcal

Съставки за рибата

  • 300 г филе от треска

  • 80 мл саке

  • 30 г лека мисо паста

  • 10 г кафява захар

Съставки за ядките

  • 20 г ядки кашу

  • 20 г ядки макадамия

  • 20 г шамфъстък

Съставки за соса

Приготвяне

  • Почистете филетата на треската, смесете продуктите за маринатата и мариновайте рибата за 2 часа, ако нямате време поне 30 минути. Печете маринованата риба на 180 °C за 10-15 минути.
  • Запечете ядките в тиган за 5 минути и след това ги натрошете.
  • Смесете съставките за соса в тиган и загрейте за 10 минути.
    Изсипете топлия сос в чиния, покрийте с мисо треска и украсете с ядки.
  • СЪВЕТ: Вместо треска може да използвате всяка друга месеста риба. Сервирайте със салата или ориз по избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *