Ястие, което съчетава най-доброто от Изтока и Запада, съчетавайки пикантното богатство на нежна, маринована в мисо треска, изпечена до съвършенство с тръпчивия сос от червени боровинки и хрупкави печени ядки. Разбира се, уникалния умами аромат, без който нищо от този съвършен вкус нямаше да е същото, е гарантиран от естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
15 минути
Време за мариноване
120 минути
Калории
5497 kJ / 567 kcal
Съставки за соса
50 г червени боровинки
120 мл сливово вино
30 г мед
щипка канела
щипка кардамон
Приготвяне
- Почистете филетата на треската, смесете продуктите за маринатата и мариновайте рибата за 2 часа, ако нямате време поне 30 минути. Печете маринованата риба на 180 °C за 10-15 минути.
- Запечете ядките в тиган за 5 минути и след това ги натрошете.
- Смесете съставките за соса в тиган и загрейте за 10 минути.
Изсипете топлия сос в чиния, покрийте с мисо треска и украсете с ядки. - СЪВЕТ: Вместо треска може да използвате всяка друга месеста риба. Сервирайте със салата или ориз по избор.