fbpx

Кускус с цитрусови гъби и нар

Откриваме 2024 година с първия ни #MeatlessMonday, който ни носи една фантастично вкусна рецепта за кускус. Перфектният избор и за обяд, и за вечеря, е забъркан със свежестта на Kikkoman PONZU цитрус и ароматите на лайм, нар и мента. Ами, пожелаваме си още много подобни вкусотии през годината и да не забравяме, че в кухнята най-важните съставки са добрият вкус и богатото въображение!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

1186 kJ / 283 kcal

Съставки

  • 200 г кускус

  • 500 г гъби

  • 2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 1 с.л. масло

  • 4 стръка прясна мента

  • 1 нар

  • кора и сок от 1 лайм

Приготвяне

  • Обелете гъбите, нарежете ги наполовина, поръсете със сок от лайм, Kikkoman PONZU цитрус, добавете кората от лайм и разбъркайте.
  • Разтопете маслото в тиган и запържете гъбите до златисто кафяво.
  • Сложете кускуса в купа, залейте с чаша вряща вода (вижте инструкциите на опаковката), покрийте и оставете настрана за 5 минути. След това разбъркайте с вилица. Готово е да се смеси със семена от нар и нарязана мента.
  • Сервирайте с гъби, докато е топло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *