Откриваме 2024 година с първия ни #MeatlessMonday, който ни носи една фантастично вкусна рецепта за кускус. Перфектният избор и за обяд, и за вечеря, е забъркан със свежестта на Kikkoman PONZU цитрус и ароматите на лайм, нар и мента. Ами, пожелаваме си още много подобни вкусотии през годината и да не забравяме, че в кухнята най-важните съставки са добрият вкус и богатото въображение!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
1186 kJ / 283 kcal
Съставки
200 г кускус
500 г гъби
2 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
1 с.л. масло
4 стръка прясна мента
1 нар
кора и сок от 1 лайм
Приготвяне
- Обелете гъбите, нарежете ги наполовина, поръсете със сок от лайм, Kikkoman PONZU цитрус, добавете кората от лайм и разбъркайте.
- Разтопете маслото в тиган и запържете гъбите до златисто кафяво.
- Сложете кускуса в купа, залейте с чаша вряща вода (вижте инструкциите на опаковката), покрийте и оставете настрана за 5 минути. След това разбъркайте с вилица. Готово е да се смеси със семена от нар и нарязана мента.
- Сервирайте с гъби, докато е топло.