fbpx

Коктейл Цукиджи Хайбол

Вдъхновен от вечния Scotch & Soda, този уникален Хайбол предлага симфония от богати умами вкусове. Сингъл малт уискито, “напоено” със сушени люспи от паламуд, придобива отличителен опушен и пикантен привкус. Може и да ви звучи малко необичайно, но гарантираме за резултат, който ще искате да опитате отново!

Детайли

Порции

8 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за престояване

45 минути

Съставки за опушването на уискито

  • 750 мл сингъл малт уиски, по възможност скоч

  • 2 ч. ч. сушени люспи от паламуд

Съставки за коктейла

Приготвяне

  • Комбинирайте изсушените люспи от паламуд с 12-годишното малцово уиски. Оставете сместа да се накисва за 45 минути, след което я прецедете фино в затваряща се бутилка. Може да се съхранява неограничено време, но за оптимален вкус трябва да го използвате в рамките на един месец.
  • В малка тенджера смесете соевите сосове, сакето и мирина. Оставете да къкри на среден огън. След като започне да къкри, махнете тенджерата от котлона и веднага добавете сушените люспи от паламуд и сушения комбу. Покрийте тенджерата и оставете сместа да се охлади за един час и го прецедете фино в затварящ се съд. Разбъркайте нишестето, докато се смеси добре; сместа ще се сгъсти. Съхранявайте в хладилника до една седмица.
  • С помощта на четка нанесете слой “боя” върху ръба на чаша. Поставете натрошени люспи от паламуд в плитък съд и потопете боядисания ръб в люспите. Добавете кубчетата лед към чашата. Налейте уискито и содата и гарнирайте с малкото парче комбу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *